Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Myślę że przy twoich gabarytach możesz spokojnie to 600 wrzucić, tylko godzinę wcześniej zażyj diazepam. Początkowo na niektórych tramadol nie działa/działa słabo lub nijako. Możesz należeć do tej grupy, kolejne razy powinny być lepsze.
metadon możesz mi oddać jesteś sportowiec nie psuj zdrowia, mi się bardziej mietek przyda ;)
Pozdrawiam u uważaj na padakę :)
chlorekturbokofeiny pisze:Myślę że przy twoich gabarytach możesz spokojnie to 600 wrzucić, tylko godzinę wcześniej zażyj diazepam. Początkowo na niektórych tramadol nie działa/działa słabo lub nijako. Możesz należeć do tej grupy, kolejne razy powinny być lepsze.
Metadon możesz mi oddać jesteś sportowiec nie psuj zdrowia, mi się bardziej mietek przyda ;)
Pozdrawiam u uważaj na padakę :)
a co do metadonu, ciezko bylo zalatwic, troche mnie kosztowal no i czasami moze sie przydac a ja lubie miec w apteczce rzeczy na kazda ewentualnosc :) - NIE ODDAM! :-D
mam jeszcze benzo eti i Flubromazepam
macie może jakieś rady co zrobić żeby trampek nie usypiał tak bardzo? powoli wchodziłem z dawkami, żeby wyrobić receptory. 300mg coś tam minimalnie czuję, 400 przez dosłownie chwilę jest fajnie, później mogę spać cały dzień i noc. 500 zasypiam od razu...
robiłem już ze trzy podejścia i zawsze tak samo
Więc jak się ma metadon w porównaniu do Tramalu < chodzi o moc i przysłowiowy haj > ?
Przykładowo 500mg retardu poprzedzone relanium 5....mnie osobiście "robi"...czy metadon działał by mocniej < jakaś mała dawka rzecz jasna dla początkujących z mietkiem? >
Pytam z czystej ciekawości..
Masz na myśli połączenie metadonu z tramadolem, czy pytasz się tylko o sam metadon?
Jeśli chodzi Ci o to drugie, to tak, metadon zazwyczaj jest odbierany jako silniejszy lek. Zazwyczaj, bo właściwie wszystko zależy od organizmu. Jeśli chodzi o siłę działania na receptory opioidowe, to metadon działa mocniej. Co nie oznacza jednak, że Ty odbierzesz to działanie jako lepsze. W zależności od dawki tramadol może powodować euforię, czego zazwyczaj nie spotyka się przy metadonie. Po metadonie natomiast, wydaje mi się, jest większy spokój. Po tramadolu - większa chęć do życia. No i tramadol działa też na serotoninę i noradrenalinę. Tak więc podsumowując - wszystko zależy od tego, co lubisz. Tak btw, bywa że niekórzy najbardziej cenią sobie właśnie tramadol, mimo spróbowania i bezproblemowego dostępu do morfiny, fentanylu itp., wybierają tramadol.
I że dziś są uświęceni, którzy chcieli za nią ginąć.
Jest tak wiele powodów do życia z heroiną,
Ale żaden nie prowadzi nas do upojenia chwilą."
ununquadium pisze:^up
Masz na myśli połączenie metadonu z tramadolem, czy pytasz się tylko o sam metadon?
Jeśli chodzi Ci o to drugie, to tak, metadon zazwyczaj jest odbierany jako silniejszy lek. Zazwyczaj, bo właściwie wszystko zależy od organizmu. Jeśli chodzi o siłę działania na receptory opioidowe, to metadon działa mocniej. Co nie oznacza jednak, że Ty odbierzesz to działanie jako lepsze. W zależności od dawki tramadol może powodować euforię, czego zazwyczaj nie spotyka się przy metadonie. Po metadonie natomiast, wydaje mi się, jest większy spokój. Po tramadolu - większa chęć do życia. No i tramadol działa też na serotoninę i noradrenalinę. Tak więc podsumowując - wszystko zależy od tego, co lubisz. Tak btw, bywa że niekórzy najbardziej cenią sobie właśnie tramadol, mimo spróbowania i bezproblemowego dostępu do morfiny, fentanylu itp., wybierają tramadol.
I tak chodziło mi o działanie metadonu samego w sobie.
Czysta ciekawość.
Bo sama już nie wiem w jaki "sposób patrzeć" na tramadol....?
Silny, średni czy słaby....?
Jedno jest pewne; wpieprzać się nie chcę więc od wspomnianego metadonu jak najdalej........aczkolwiek same słowo "opioid" brzmi ciężko; a może "twardo"....?
Co za tym idzie; zaprzestaję kuracji bo jak na razie tramal znacznie mi pomógł...nie rekreacyjnie a zdrowotnie z tego względu, że byłam już u kresu wytrzymałości; tej fizycznej < silne bóle> i psychicznej.
Więc cóż.
Jeszcze raz dziękuję.
I w nawiązce dodam, że jestem z siebie dumna gdyż mimo wszystko łapy nie lecą mi do Tramalu jak muchy do gówna.
W związku z tym pozdrawiam wszystkich ROZSĄDNYCH ;)
Bo jak to powiedział Rysiu Riedel; "Młodzież musi być piękna i zdrowa...a zabawy z narkotykami zazwyczaj źle się kończą"................
;]
Nie mam problemu by sobie odmówić maku pod wszelaka postacią, jak mam może leżeć i leżeć nieruszany. A jak mam tramca to nie poleży ani dnia, ładuję dopóki się nie skończy.
Więc się powinnaś cieszyć że Cię nie ciągnie do trampka.
chlorekturbokofeiny pisze:Sami80 - Jak patrzeć na tramadol? Ununquadium Ci wszytki pięknie opisała DAJ JEJ KARMĘ A NIE :p Na pewno jest silniejszy i bardziej uzależniający niż kodeina. Nawet po krótkim ciągu odstawka to kurewska depresja, totalny brak sił, bezsenność i takie charakterystyczne dla tramca uczucie wewnętrznego zimna. Ja właśnie mimo kilku lat znajomości z opium, makiwarą czy krótkiej z czystą majką wjebałem się właśnie w tramadol. Jego działanie mi najbardziej odpowiada.
Nie mam problemu by sobie odmówić maku pod wszelaka postacią, jak mam może leżeć i leżeć nieruszany. A jak mam tramca to nie poleży ani dnia, ładuję dopóki się nie skończy.
Więc się powinnaś cieszyć że Cię nie ciągnie do trampka.
Z kolei cieszyć się nie mam z czego bo częściej muszę wziąć niż nie wziąć i to jest w tym wszystkim najgorsze.
Aszzz, kurka wodna; gdybym ja była z metalu i nie bolało by tu i ówdzie to byłby święty spokój a tak trzeba szamać to czego nie należy szmać... i cóż...mimo braku "aż nadto nadmiernego zaangażowania w trama"....uboki odczuwam jak najbardziej i nie będę tu słodzić, że jestem aż tak max święta i zażywam opio tylko przy niedzieli.
Ogólnie; jak to się mówi; w życiu nie ma nic za darmo; ZA "PIĘKNO" trzeba płacić...i w tym przypadku niestety własnym zdrowiem...
Cóż za kwintesencja :rolleyes: ............ ;-)
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/1/12c4e681-b49c-4858-a103-363ae23b690b/WhatsApp%20Image%202023-12-21%20at%2018.54.14.jpeg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250515%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250515T093502Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=2220c0f3efac9f02ad920ca88884f640609ff2a4275858be47f91e8a3d9b929c)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lice.jpg)
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta
W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/thcliquors.jpg)
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków
Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alcohol_vs_marijuana.jpg)
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd
Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.