Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2538 / 215 / 0
diazepam mógł osłabić działanie. Mi np. klony osłabiają znacznie 800 mg na klonie dupy nie urywało, a w tedy jeszcze tolerki nie miałem. Teraz 500 na czysto nie czuje niemal.

Myślę że przy twoich gabarytach możesz spokojnie to 600 wrzucić, tylko godzinę wcześniej zażyj diazepam. Początkowo na niektórych tramadol nie działa/działa słabo lub nijako. Możesz należeć do tej grupy, kolejne razy powinny być lepsze.
metadon możesz mi oddać jesteś sportowiec nie psuj zdrowia, mi się bardziej mietek przyda ;)
Pozdrawiam u uważaj na padakę :)
  • 377 / 3 / 0
chlorekturbokofeiny pisze:
Myślę że przy twoich gabarytach możesz spokojnie to 600 wrzucić, tylko godzinę wcześniej zażyj diazepam. Początkowo na niektórych tramadol nie działa/działa słabo lub nijako. Możesz należeć do tej grupy, kolejne razy powinny być lepsze.
Metadon możesz mi oddać jesteś sportowiec nie psuj zdrowia, mi się bardziej mietek przyda ;)
Pozdrawiam u uważaj na padakę :)
No wiec zarzucilem 600mg dobrze rozpuszczonych tabletek z diazepamem zazytym razem z tym. Okazalo sie to jednak ciut za duzo - po 1,5 godziny od przyjecia wyladowalem w wyrze, lezalem przez pol h w stanie zajebiscie przyjemnego bezruchu po czym zasnalem. No i miales racje z tym, ze nastepne razy sa lepsze, ten byl nieporownywalnie lepszy, zero skutkow ubocznych i duuuuzo lepsze dzialanie. Teraz tydzien odpoczne i w nast. weekend wrzuce, mam nadzieje, ze wtedy to bedzie tramal pelna geba :p

a co do metadonu, ciezko bylo zalatwic, troche mnie kosztowal no i czasami moze sie przydac a ja lubie miec w apteczce rzeczy na kazda ewentualnosc :) - NIE ODDAM! :-D
Whole life is about "up" and "down".
  • 144 / 3 / 0
Ile wziąć tramadol retard 100 do robienia tatuazu, ile wziąc zeby wytrzymać 10h sesji na całych żebrach i klatce piersiowej?
mam jeszcze benzo eti i Flubromazepam
CZEKAM ZNÓW NA WAGE, SEDZIA W RĘKACH TRZYMA MŁOTEK.
  • 1 / / 0
dla mnie p.bólowo to dawki 50-200 jednorazowo. złamałem ząb w sobotę wieczorem, dentysta dopiero we wtorek, przetrwałem tylko dzięki poltram retard :D

macie może jakieś rady co zrobić żeby trampek nie usypiał tak bardzo? powoli wchodziłem z dawkami, żeby wyrobić receptory. 300mg coś tam minimalnie czuję, 400 przez dosłownie chwilę jest fajnie, później mogę spać cały dzień i noc. 500 zasypiam od razu...

robiłem już ze trzy podejścia i zawsze tak samo
We are only visitors of this world
  • 2538 / 215 / 0
Mnie początkowo też tram usypiał. Lub po dłuższej przerwie gdy zaczynam ciąg pierwsze 2 - 3 dni bardziej sedacja, później działa stymulująco. Wyrobisz się ;) Albo po prostu tak na Ciebie działa i się to bardzo nie zmieni.
  • 59 / 6 / 0
Ogólnie zadam pytanie z dupy wzięte...nie wiem...
Więc jak się ma metadon w porównaniu do Tramalu < chodzi o moc i przysłowiowy haj > ?
Przykładowo 500mg retardu poprzedzone relanium 5....mnie osobiście "robi"...czy metadon działał by mocniej < jakaś mała dawka rzecz jasna dla początkujących z mietkiem? >
Pytam z czystej ciekawości..
  • 292 / 31 / 18
^up
Masz na myśli połączenie metadonu z tramadolem, czy pytasz się tylko o sam metadon?
Jeśli chodzi Ci o to drugie, to tak, metadon zazwyczaj jest odbierany jako silniejszy lek. Zazwyczaj, bo właściwie wszystko zależy od organizmu. Jeśli chodzi o siłę działania na receptory opioidowe, to metadon działa mocniej. Co nie oznacza jednak, że Ty odbierzesz to działanie jako lepsze. W zależności od dawki tramadol może powodować euforię, czego zazwyczaj nie spotyka się przy metadonie. Po metadonie natomiast, wydaje mi się, jest większy spokój. Po tramadolu - większa chęć do życia. No i tramadol działa też na serotoninę i noradrenalinę. Tak więc podsumowując - wszystko zależy od tego, co lubisz. Tak btw, bywa że niekórzy najbardziej cenią sobie właśnie tramadol, mimo spróbowania i bezproblemowego dostępu do morfiny, fentanylu itp., wybierają tramadol.
"Nie wierzę w to, że miłość ma tysiące obcych imion.
I że dziś są uświęceni, którzy chcieli za nią ginąć.
Jest tak wiele powodów do życia z heroiną,
Ale żaden nie prowadzi nas do upojenia chwilą."
  • 59 / 6 / 0
ununquadium pisze:
^up
Masz na myśli połączenie metadonu z tramadolem, czy pytasz się tylko o sam metadon?
Jeśli chodzi Ci o to drugie, to tak, metadon zazwyczaj jest odbierany jako silniejszy lek. Zazwyczaj, bo właściwie wszystko zależy od organizmu. Jeśli chodzi o siłę działania na receptory opioidowe, to metadon działa mocniej. Co nie oznacza jednak, że Ty odbierzesz to działanie jako lepsze. W zależności od dawki tramadol może powodować euforię, czego zazwyczaj nie spotyka się przy metadonie. Po metadonie natomiast, wydaje mi się, jest większy spokój. Po tramadolu - większa chęć do życia. No i tramadol działa też na serotoninę i noradrenalinę. Tak więc podsumowując - wszystko zależy od tego, co lubisz. Tak btw, bywa że niekórzy najbardziej cenią sobie właśnie tramadol, mimo spróbowania i bezproblemowego dostępu do morfiny, fentanylu itp., wybierają tramadol.
Dzięki za odpowiedź.
I tak chodziło mi o działanie metadonu samego w sobie.
Czysta ciekawość.
Bo sama już nie wiem w jaki "sposób patrzeć" na tramadol....?
Silny, średni czy słaby....?
Jedno jest pewne; wpieprzać się nie chcę więc od wspomnianego metadonu jak najdalej........aczkolwiek same słowo "opioid" brzmi ciężko; a może "twardo"....?
Co za tym idzie; zaprzestaję kuracji bo jak na razie tramal znacznie mi pomógł...nie rekreacyjnie a zdrowotnie z tego względu, że byłam już u kresu wytrzymałości; tej fizycznej < silne bóle> i psychicznej.
Więc cóż.
Jeszcze raz dziękuję.
I w nawiązce dodam, że jestem z siebie dumna gdyż mimo wszystko łapy nie lecą mi do Tramalu jak muchy do gówna.
W związku z tym pozdrawiam wszystkich ROZSĄDNYCH ;)
Bo jak to powiedział Rysiu Riedel; "Młodzież musi być piękna i zdrowa...a zabawy z narkotykami zazwyczaj źle się kończą"................
;]
  • 2538 / 215 / 0
Sami80 - Jak patrzeć na tramadol? Ununquadium Ci wszytki pięknie opisała DAJ JEJ KARMĘ A NIE :p Na pewno jest silniejszy i bardziej uzależniający niż kodeina. Nawet po krótkim ciągu odstawka to kurewska depresja, totalny brak sił, bezsenność i takie charakterystyczne dla tramca uczucie wewnętrznego zimna. Ja właśnie mimo kilku lat znajomości z opium, makiwarą czy krótkiej z czystą majką wjebałem się właśnie w tramadol. Jego działanie mi najbardziej odpowiada.

Nie mam problemu by sobie odmówić maku pod wszelaka postacią, jak mam może leżeć i leżeć nieruszany. A jak mam tramca to nie poleży ani dnia, ładuję dopóki się nie skończy.

Więc się powinnaś cieszyć że Cię nie ciągnie do trampka.
  • 59 / 6 / 0
chlorekturbokofeiny pisze:
Sami80 - Jak patrzeć na tramadol? Ununquadium Ci wszytki pięknie opisała DAJ JEJ KARMĘ A NIE :p Na pewno jest silniejszy i bardziej uzależniający niż kodeina. Nawet po krótkim ciągu odstawka to kurewska depresja, totalny brak sił, bezsenność i takie charakterystyczne dla tramca uczucie wewnętrznego zimna. Ja właśnie mimo kilku lat znajomości z opium, makiwarą czy krótkiej z czystą majką wjebałem się właśnie w tramadol. Jego działanie mi najbardziej odpowiada.

Nie mam problemu by sobie odmówić maku pod wszelaka postacią, jak mam może leżeć i leżeć nieruszany. A jak mam tramca to nie poleży ani dnia, ładuję dopóki się nie skończy.

Więc się powinnaś cieszyć że Cię nie ciągnie do trampka.
No to dałam karmę Tobie i poprzednikowi/poprzedniczce.
Z kolei cieszyć się nie mam z czego bo częściej muszę wziąć niż nie wziąć i to jest w tym wszystkim najgorsze.
Aszzz, kurka wodna; gdybym ja była z metalu i nie bolało by tu i ówdzie to byłby święty spokój a tak trzeba szamać to czego nie należy szmać... i cóż...mimo braku "aż nadto nadmiernego zaangażowania w trama"....uboki odczuwam jak najbardziej i nie będę tu słodzić, że jestem aż tak max święta i zażywam opio tylko przy niedzieli.
Ogólnie; jak to się mówi; w życiu nie ma nic za darmo; ZA "PIĘKNO" trzeba płacić...i w tym przypadku niestety własnym zdrowiem...
Cóż za kwintesencja :rolleyes: ............ ;-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.