Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 3013 / 1016 / 0
w moim przypadku sytuacja ma się wręcz przeciwnie - tramadol, czy opioidy w ogóle poprawiają znacznie odbiór oraz brzmienie muzyki w bardzo charakterystyczny dla nich sposób. mimo właśnie tego silnego zobojętnienia na bodźce i wpływ na przeżywanie emocji, osobiście odczuwam intensyfikację doznań, jeśli chodzi o muzykę. nie wiem, jak to wygląda u wszystkich, ale ja mam swoje dobrze zakorzenione w pamięci kawałki, które łączą się z opiatami celująco.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 2594 / 540 / 0
03 lutego 2025DobryWujas pisze:
Jedna z naprawdę niewielu wad opioidów dla mnie to właśnie pogorszony odbiór muzyki. Po prostu mogę zajebać tam blister thio. I odpalić ulubioną muzykę. Moment w którym przestaje mi się ona podobać mogę śmiało uznać jako punkt 'Oho! Wkręca się!' Brzmi tak jakby bez duszy. Tak samo, ale bez uniesień. Nie czuję tych emocji które normalnie muzyka przenosi.
Ciekawe. U mnie takie działanie czasem występowało, ale częściej odbiór muzyki był polepszony. Spłycenie występowało najczęściej chyba po PST. Po Tramalu muzyka wyjątkowo dobrze wchodzi. Jednak raz miałem ekstremalnie nieprzyjemne doświadczenie z Tramalem. Przed zażyciem byłem w dobrym nastroju, a tramadol sprawił, że wkroczyło absolutne poczucie bezsensu. Wszystko było ekstremalnie płytkie i nużące.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 10 / / 0
Siedze kurwa i gapie sie na te butlem, nie wiem ile zajebac bo tolerkka duza a rolek nie mam juz. niby walilam juz duze dawki ale chuj weie moze akurat dzisiaj nie skonczy sie to dobrze??? skoncze tę butle i odsstawiam opio na jakis czas bo tolerka wyjebala w kosmos
ODPOWIEDZ
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.