Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka
Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ , MXE X
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka
Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ , MXE X
(2P+6HI+3C10H15NO--) 2PI3+3C10H15N+3H2O) to wyjdzie metka żółta lub biała w zależności skąd wziąłeś pseudoefke np. z Sudafedu biała (chlorowodorek) lub z Claritine Active żółta ( siarczan)
02 maja 2020KrzysiekOrzech8 pisze: Zabardzo nic o jodoefedrynie nie wiem ale jak połączysz pseudoefke z jodowodorem i z czerwonym fosforem:
(2P+6HI+3C10H15NO--) 2PI3+3C10H15N+3H2O) to wyjdzie metka żółta lub biała w zależności skąd wziąłeś pseudoefke np. z Sudafedu biała (chlorowodorek) lub z Claritine Active żółta ( siarczan)
Jeśli się mylę to niech ktoś mnie sprostuje
"to główny związek do robienia mety." Na pewnym etapie reakcji faktycznie powstaje chwilowo jodopseudoefa ale cząsteczki jodu są redukowane(?) i po udanej reakcji mamy wolną zasadę(?), która z jodem nie powinna mieć już nic wspólnego, a wręcz powinno się oczyścić ewentualne resztki jodu?
"Wydaje mi się, że ze szkodliwoscią to tak z klefedronem" mi wydaje się, że jodopseudoefedryna jednak może być bardziej szkodliwa
"wyjdzie metka żółta lub biała w zależności skąd wziąłeś pseudoefke np. z Sudafedu biała (chlorowodorek) lub z Claritine Active żółta ( siarczan)" tutaj już totalna bzdura. pseudoefka to pseudoefka i jej źródło nie ma nic wspólnego z tym, czy produkt bedzie siarczanem czy HCl...
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.