Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka
Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ , MXE X
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka
Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ , MXE X
(2P+6HI+3C10H15NO--) 2PI3+3C10H15N+3H2O) to wyjdzie metka żółta lub biała w zależności skąd wziąłeś pseudoefke np. z Sudafedu biała (chlorowodorek) lub z Claritine Active żółta ( siarczan)
02 maja 2020KrzysiekOrzech8 pisze: Zabardzo nic o jodoefedrynie nie wiem ale jak połączysz pseudoefke z jodowodorem i z czerwonym fosforem:
(2P+6HI+3C10H15NO--) 2PI3+3C10H15N+3H2O) to wyjdzie metka żółta lub biała w zależności skąd wziąłeś pseudoefke np. z Sudafedu biała (chlorowodorek) lub z Claritine Active żółta ( siarczan)
Jeśli się mylę to niech ktoś mnie sprostuje
"to główny związek do robienia mety." Na pewnym etapie reakcji faktycznie powstaje chwilowo jodopseudoefa ale cząsteczki jodu są redukowane(?) i po udanej reakcji mamy wolną zasadę(?), która z jodem nie powinna mieć już nic wspólnego, a wręcz powinno się oczyścić ewentualne resztki jodu?
"Wydaje mi się, że ze szkodliwoscią to tak z klefedronem" mi wydaje się, że jodopseudoefedryna jednak może być bardziej szkodliwa
"wyjdzie metka żółta lub biała w zależności skąd wziąłeś pseudoefke np. z Sudafedu biała (chlorowodorek) lub z Claritine Active żółta ( siarczan)" tutaj już totalna bzdura. pseudoefka to pseudoefka i jej źródło nie ma nic wspólnego z tym, czy produkt bedzie siarczanem czy HCl...
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe