Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Mam problem, grzeje już kilka lat, jednak ostatnio coś mi baty szfankują. Co wjeżdżam drzazga to w ogóle krew nie wskakuje. Co robić? Jak je "odnowić"?
:-/ Ile razy trzeba upaść by powstać na zawsze...? :kotz:
  • 11 / 1 / 0
nemulec666 pisze:
Mam problem, grzeje już kilka lat, jednak ostatnio coś mi baty szfankują. Co wjeżdżam drzazga to w ogóle krew nie wskakuje. Co robić? Jak je "odnowić"?
Odnowić? Idź do lekarza z tym.. Może lekarzem nie jestem ale myślę ze to normalne nie jest [emoji15]
  • 3 / / 0
Nie wiem czy one są już nie drożne czy mam coś z ciśnieniem. Ale nawet po fecie próbowałam wjechać i nic. A jednego dnia takie kuleczki krwi wypadały z kolki przy czyszczeniu jak cokolwiek wskoczyło ale naciągnąć się nie dało krwi w pompe. Ma ktoś podobny problem? Nie chce otwierać pachwiny.
  • 11 / 1 / 0
nemulec666 pisze:
Nie wiem czy one są już nie drożne czy mam coś z ciśnieniem. Ale nawet po fecie próbowałam wjechać i nic. A jednego dnia takie kuleczki krwi wypadały z kolki przy czyszczeniu jak cokolwiek wskoczyło ale naciągnąć się nie dało krwi w pompe. Ma ktoś podobny problem? Nie chce otwierać pachwiny.
Ja Ci powiem tak.. Sam nigdy nie dawałem po kabelkach, ale to co opisujesz naprawde dobrze nie wygląda.. Możesz mieć zakrzepice czy może jakiś zator w krwiobiegu(?) Tak jak wyżej pisałem. Na twoim miejscu udał bym sie do lekarza i powiedzial normalnie jaka jest sytuacja, moze to byc cos poważnego wiec nie ma nad czym myśleć.
  • 3 / / 0
I co powiem " dzień dobry jak wjeżdżam kolką w bata to mi krew nie wskakuje, pomocy"? Trochę nie bardzo...
  • 11 / 1 / 0
Po 1-sze lekarze zobowiązują sie do zachowania tejemnicy lekarskiej. Poza tym powiedz to na spokojnie, chyba ze wolisz zagrać w ruletke ? Poczekasz aż przejdzie/coś ci sie stanie. Trochę nie bardzo [emoji17]
  • 3 / / 0
Z jedną ręką czekam już ponad miesiąc i dalej nic. Chciałabym wiedzieć czy ktoś ma podobne przypadki kablowe...
  • 11 / 1 / 0
nemulec666 pisze:
Z jedną ręką czekam już ponad miesiąc i dalej nic. Chciałabym wiedzieć czy ktoś ma podobne przypadki kablowe...
No to czekaj aż ktoś z podobnym problemem sie tu wypowie [emoji6] Życzę żebyś ogarnął ten problem [emoji123] [emoji123]
  • 3 / / 0
Dzięki za chęć pomocy. Mam nadzieje, że znajdzie się ktoś z jakąś wiedzą na ten temat. Najlepiej z własnego doświadczenia [emoji6]
  • 3 / / 0
Właśnie problem w tym i cały sęk, że za nic w świecie nie otworze pachwiny. Coś innego muszę pokminić. Dlatego pytam może ktoś z was się zna?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.