...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 2939 / 245 / 0
Siema, trzy pytania na szybko (wiem, RTFM, ale jestem na skręcie więc STFU):
1. Rzucam całkiem opio, co jeść w tym czasie (tydzień-dwa) aby nie latać co chwilę do kibla ? Po ostatniej nocy jelita chyba w nim już zostawiłem.
2. Jaka dawka etizolamu odpowiada 2mg klonazepamu ?
3. Żarłem średnio 6mg klonazepamu dziennie (3x2mg - rano, popołudnie, wieczór) - w jakich dawkach i z jaką częstotliwością dawkować etizolam aby być mniej-więcej na tym samym poziomie ?

Dziękuję wszystkim za sensowne odpowiedzi.
  • 34 / 7 / 0
1) Biały ryż, gotowane ziemniaki, marchwiankę.
2)
etizolam = 1mg = Clonozepam = 0.5mg = diazepam = 10mg (oral)
http://www.bluelight.org/vb/archive/ind ... 18528.html
3) Ze względu na krótki t1/2 najlepiej brać dwa razy na dobę po 1mg. Możesz też więcej, ale eti ma spory potencjał uzależniający
  • 375 / 102 / 0
- przeciery dla dzieci, tylko trzeba doprawić
- jogurty, kaszki dla dzieci (są bardzo odżywcze)
- owoce
- zielona herbata i dużo wody na wypłukanie
- witamina C
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5136 / 891 / 0
To zalezy czy masz jeszcze swoje zęby czy juz nie. Wtedy Ci napisze najlepsza diete :D

owoce: banany (są bogate w potas, pierwiastek tracony podczas odwodnienia organizmu).
warzywa: marchew, ziemniaki, podobnie jak owoce, w postaci gotowanej lub pieczonej
zboża : ryż, kleik ryzowy z jablkiem , kaszka jeczmienna
suchart , stary chleb;

woda wysoko zmineralizowana - jan, zuber, slotwinka
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.