wiec co moglbym wziac?
mam zaburzenia schizotypowe wiec fajnie by bylo jakby mnie ten lek unormalnil, zalezy mi tez na funkcjach poznawczych bo jak robilem test psychologiczny funkcji poznawczych to wypadlem gorzej niz przecietniak z tego co pamietam i psycholog powiedziala ze to przez zaburzenia schizotypowe
giliatilin? nicergolina? piribedil?
20 marca 2017neurobiolog pisze: vinpocetyna zamiast nicergoliny
@up chodzi o alfosceran chioliny, źle nazwe napisalem, literówka
CoaGry pisze:Podawaj poprawne nazwy substancji aktywnych (np. NIE vinpocetyna tylko winpocetyna). Nie wiem co to jest "giliatilin".
to za każdym razem zamiast sajko to mam mówić psychodelik ;@ jaki typ
Dawka skuteczna vinpocetyny (lek Cavinton Forte 10mg x 30 lub 90szt) wynosi 3 razy dziennie po 10mg. Ma poprawiać krążenie w mózgu. Myślę, że bez problemu Ci lekarz rodzinny wypisze, jak naściemniasz, że masz problemy z pamięcią i kiedyś brałeś i pomagało.
Zawsze możesz spróbować zaszaleć i zapytać o memantynę.
edit: nie doczytałem, że możesz poprosić i coś ci wypisze.
wybierz sobie z tych:
http://luskiewnik.strefa.pl/psychostymulantia/p6.htm
ja jednak opcjonowałbym za memantyną
@Huk: jak jesteś chory i potrzebujesz stałego dostępu do odpowiednio dobranych leków to idź sam do lekarza, w czym problem ? A tak nawiasem pisząc to pytania typu "co od rodzinnego" były sto i dwieście razy, mogłeś napisać w jakimś temacie (np w dziale Zdrowie) zamiast zakładać nowy.
szukalem w duckduckgo na stronie hyperreal poprzez "site:hyperreal.info" i nie znalazlem. moze moderator ten temat scalic z innym podobnym jak chce
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.