Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
Juma, mam coś podobnego do tej pory z gwiazdami czy nieregularnymi wzorkami, wystarczy nawet porowata ściana czy cieniowane panele. Jak na dłuższą chwilę 'rozluźnię' oczy i nie będę mrugać ani skupiać wzroku na innym punkcie, to na obrzeżach pola widzenia aktualnie widziane elementy zaczną się, hm, glitchować. Nie jest to uciążliwe, biorę to za HPPD (łagodną formę, bo miewałam jeszcze szum optyczny) i traktuję raczej jako ciekawostkę. ;)
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Ja od małego mam kolorowe "plamki", ziarnistość obrazu (jak byłem mały myślałem, że wszyscy to widzą i jest to powietrze :D jego atomy). Jak patrzę na jakiś refleks światła na mokrej powierzchni w nocy (np. samchody po deszczu) to w środku widzę ciemność a wkoło taką jakby aureolę światła i tęczę (możliwe, że jaskra). A jak idę po chodniku i patrzę "pod nogi" bez ruszania gałkami ocznymi to wszystkie linie drgają/wibrują. Jak spojrzę na jakiś przedmiot, a otoczenie jest jaśniejsze niż on to wszystko wkoło zlewa mi się w taką wielokolorową plamę
Moje oczy są popierdolone
Podziel się posiłkiem, chamie
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe