Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
Juma, mam coś podobnego do tej pory z gwiazdami czy nieregularnymi wzorkami, wystarczy nawet porowata ściana czy cieniowane panele. Jak na dłuższą chwilę 'rozluźnię' oczy i nie będę mrugać ani skupiać wzroku na innym punkcie, to na obrzeżach pola widzenia aktualnie widziane elementy zaczną się, hm, glitchować. Nie jest to uciążliwe, biorę to za HPPD (łagodną formę, bo miewałam jeszcze szum optyczny) i traktuję raczej jako ciekawostkę. ;)
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Ja od małego mam kolorowe "plamki", ziarnistość obrazu (jak byłem mały myślałem, że wszyscy to widzą i jest to powietrze :D jego atomy). Jak patrzę na jakiś refleks światła na mokrej powierzchni w nocy (np. samchody po deszczu) to w środku widzę ciemność a wkoło taką jakby aureolę światła i tęczę (możliwe, że jaskra). A jak idę po chodniku i patrzę "pod nogi" bez ruszania gałkami ocznymi to wszystkie linie drgają/wibrują. Jak spojrzę na jakiś przedmiot, a otoczenie jest jaśniejsze niż on to wszystko wkoło zlewa mi się w taką wielokolorową plamę
Moje oczy są popierdolone
Podziel się posiłkiem, chamie
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.