Dzisiaj odebrałem zawiadomienie z komendy. W piątek mam się stawić na komendzie jako świadek z art 53 ust 1.
Co najlepsze. Ostatni kontakt z narkotykami miałem w grudniu 2015r (zakup mj), rok 2015 obfitował dosłownie kilkakrotny stosunek z narkotykami. Ostatni raz zmawiałem jakieś RC bodajże 2 lata temu (dokładnie nie pamiętam tak dawno to było i tylko u sprawdzonego jednego vendora).
3,5 roku byłem wzywany na komendę też jako świadek związku z ustawą opn (sklep z którego kupiłem pare rzeczy, sypał do prochu zdelegalizowany mpv).
Czego mam się spodziewać? Diller mnie wsypał, czy może stara sprawa sprzed 3,5 roku wraca? Wiem, że nie jesteście jasnowidzami, skończyłem z narkotykami, zacząłem "nowe życie" więc zależy mi na czystej karcie.
Poprawiono nazwę tematu./pletz
Też dostałem takie wezwanie.
Jedyne czego się dowiedziałem to mam być przesłuchany jako świadek na polecenie Prokuratury w Szczecinie.
jak to on to pewnie mnie odwiedza smutni panowie.
Moze zamowic od paru vendorow rc to bede miec ekspertyze za darmo :)
jak braliscie od b3 czesto gesto (nawet niewielkie ilosci) prewencyjnie wyczysccie chate.
teraz w standardzie jest wizyta o 6 rano i wezwanie jako swiadka.
Przy czym mozecie posiadac dowody i bez wzgledu na wszystko przetrzepia chate.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe