Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 234 / 11 / 0
Czy macie jakieś skuteczne sposoby na te mocne doły psychiczne, które pojawiają się 2-3 dni po użyciu tych środków, które wypłukują nas z serotoniny?

Czy 5-htp poradzi sobie z takim mocnym dołkiem?

Może dzień po użyciu zacząć brać przez kilka dni ssri? (ja np. czuje działanie na serotoninę już od pierwszej tabletki ssri) Tylko czy w przypadku wypłukania zasobów serotoniny ssri coś pomoże? Ktoś próbował?

Ostatni mój pomysł to iMAO-A czyli moklobemid. Działa szybko, ale czy faktycznie ma potencjał na wyrwanie się z dołka?

Z tych wszystkich rzeczy wydaje mi się że ssri ma chyba największe szanse na ustabilizowanie rozchwianego nastroju. Ktoś już może próbował tych rzeczy?
  • 3206 / 176 / 0
5-HTP gdy MDMA już całkiem zejdzie (kilka godzin po skończeniu peaku), kilka następnych dni wcinamy jajka, banany.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1342 / 48 / 0
Benzosy zawsze pomagają na przykry dzień 'po'. Tylko uważaj żeby się nie wjebać przypadkiem.

@Limitbreaker A 5-htp i jajka to sobie możesz w kapcie wsadzić, niby jak ma to doraźnie pomóc na zaleczenie doła?
SESH
  • 3206 / 176 / 0
Źródło dołka = obniżony poziom serotoniny. Jajka, mięso, tuńczyk, 5-HTP - źródłem serotoniny. Jeśli zaleczymy przyczynę problemu, rozwiążemy problem szybciej. Benzosy też pomagają, ale doraźnie, oraz leczą skutki, a nie przyczyny - dobrym pomysłem jest połączenie obu metod.

Zaręczam, że suplementując się tryptofanem w dużych ilościach po wypłukaniu serotoniny dragami znacznie szybciej dochodzi się do stanu używalności, szybciej mija depresja, amotywacja, anhedonia.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3362 / 353 / 0
www.rollsafe.org

Po pierwsze: nic nie uchroni przed zjazdem/dolkiem jak sie napierdala niezidentyfikowane piguly w ilosciach srednio-duzych, innymi slowy glupiego nic nie uchroni. Powyzej podana strona to 10/10 poradnik jak sie obchodzic z MDMA.
A, i druga bardzo wazna rzecz: SEROTONINERGIKI RAZ NA TRZY MIESIACE, a nie raz na tydzien lub w chujwiejakich ciagach.
  • 234 / 11 / 0
Dzięki wszystkim za porady. A może jeszcze ma doświadczenia jeśli chodzi o MAOi lub SSRI w tym temacie?

@FajnieJest - tu nie chodzi nawet o duże dawki czy nieodpowiedzialna jazda na mega-ciągach (choć takie się zdarzały kiedyś, kiedy nie było hypereala, który by przed tym przestrzegał). Tu chodzi o to, że z racji wieku mój organizm tak szybko się już nie poskłada do kupy jak kiedyś mając 20-kilka lat. A i same dołki są dużo głębsze i bardziej dokuczliwe.
Dlatego szukam sposobu na ten cały dołek...
  • 3206 / 176 / 0
Nie polecam, nie wiadomo, jakie to może mieć skutki, a najprawdopodobniej nie zadziała lepiej niż wszystkie porady wyżej. Lub nie zadziała wcale.
  • 2278 / 276 / 3
Dlaczego raz na 3 miesiące? Serotonina potrzebuje ~2 tygodnie na pełną regenerację. Chciałbym po prostu znać naukowe odniesienie do tego stwierdzenia.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 3206 / 176 / 0
Spróbuj brać MDMA co 2 tygodnie. W imię nauki :)
  • 2278 / 276 / 3
Nie, nie będę próbował. Chcę wiedzieć, dlaczego tak nie można, skoro teoretycznie - jak już powiedziałem - serotonina potrzebuje 2 tygodni.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
ODPOWIEDZ
Newsy
Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.