Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
CherubAnatema pisze:Jeżeli bym rozpuścił koks i zamknął w ampułce, fiolce etc. - przez jaki czas byłby do użytku?
Podanie dożylne co prawda kusi po ustaniu działania, lecz na szczęście to nie możliwe u mnie bym cały czas sobie napierdalał w ten sposób, gdyż bliscy by mnie rozkminili. Dlatego czuję, że będę mógł nauczyć się dawkować kokainę rekreacyjnie.
Blue_Berry pisze:Ogólnie rzecz biorąc roztworów tego typu nie powinno się przetrzymywać dłużej, niż kilkanaście godzin.
Na innym forum (D-F) jeden gość pisał, że roztwór po miesiącu mu zbrązowiał i nie kopał prawie wcale. Także jak masz farmaceutyczne Cocainum HCL 99,9% to spoko można trzymać ale w innym przypadku to już trochę loteria.
przeciez koko najlepiej kopie w klame lub i.v, ja próbowałem raz w napoju i gówno. strata materiału.
Parathormon pisze: Gówno prawda
Z całym szacunkiem do Twojej wiedzy Parathormon, ale zgadzam się tutaj z Blu. Roztwór kokainy, pochodzącej tak naprawdę z niewiadomego źródła, wiąże się z brakiem wiedzy na temat jej zawartości. Nie mówię, że to co piszesz jest nieprawdą, ale uważam, że ryzyko zawsze jest i trzeba się z nim liczyć. Ćpun nie przygotowuje takich rzeczy w warunkach laboratoryjnych, nie jest w stanie w 100% uniknąć syfu, który może się dostać do ampułek/fiolek. Nie pozbędzie się również wypełniaczy z kupionego towaru.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.