Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam. Na wstępie chciałbym przeprosić, jeśli nie trafiłem do dobrego działu.
Piszę pracę licencjacką na temat narkotyków i brakuje mi kilku wypełnień ankiety.
Byłbym bardzo wdzięczny za wypełnienie.
http://www.ankietka.pl/ankieta/137905/narkotyki.html
  • 800 / 67 / 0
Sorry, zaczęłam wypełniać ankietę, ale tak mnie rażą niektóre błędy, uogólnienia, że nie potrafię... Wygląda ta ankieta, jakbyś ją pisał bez podstawowej wiedzy na temat narkotyków.
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
  • 4024 / 372 / 951
Tudzież chęci poświęcenia czasu porównywalnego z potrzebnym na wypełnienie ankiety na usunięcie z niej literówek.

Poza tym - głupawe pytania. To jest do licencjatu serio? Bo poziom całości odpowiada raczej gimnazjalnemu referatowi z WOSu, czy jak to się tam teraz nazywa...
  • 2652 / 382 / 0
wypełniłam z nudów, ale pytania są idiotyczne, jak w szkole ku*wa.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3899 / 239 / 13
A ja bym powiedział, że to właśnie jest poziom akademicki - tak nauka dziś traktuje ten negatywnie nacechowany emocjonalnie temat - spotkałem się z tym nie raz wśród wykładowców kierunku lekarskiego medycyny. Kraj odpowiednio "edukuje" swoje kadry, żeby utrzymać bieżącą retorykę. Niezależnych badaczy jest bardzo mało i muszą gęby trzymać na kłódkę pod presją natychmiastowej utraty przyzwoitości, grantów, uznania "grona" oraz odstąpienia od "czci i wiary". W dyskusjach na tematy związane z nauką najwartościowszym argumentem jest argument ad rem, zatem aparat "myśli społecznej" musi mieć "badania naukowe" po swojej stronie czyż nie? ;) Przecież polityka w państwie demokratycznym to 99% marketingu czyż nie?

Naukowcy w kwestiach związanych z "ideolo" to dziś kuglarze i czarownicy od smażenia gówna na patelni; apeluję do autora: bądź niezależny, albo zajmij się innym tematem bo do tematów "ideolo" trzeba mieć mocne łokcie lub porzucić ten temat na rzecz bardziej neutralnego gruntu badawczego.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 2652 / 382 / 0
To prawda. Jeśli autor zajmię się tym tematem i postawi na indywiddualizm i własną analizę uzależnienia od narkotyków to będzie skazany na krytykę. Krytyki tej może uniknąć jedynie dostosowując się do wyznaczonych norm i ram narzuconych mu przez innych. Przy większości pytań w tej ankiecie pojawiała się u mnie myśl "czemu tylko to mogę wybrać?" "czemu nie ma innych opcji?" jak np w pytaniu o okoliczności jakie skłoniły cie do brania - nie ma tam odpowiedzi, która byłaby adekwatna do mojej sytuacji, a możliwość dopisania "innych" za dużo nie daje, bo musiałabym zrobić cały wykład na ten temat. Takie ankiety to szablony, których niestety większość studentów/uczniów się trzyma i kształci w sobie błędne przekonanie, że jest to poprawne.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 315 / 0
Takie ankiety, to rozdają już chyba w gimbazjach.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2652 / 382 / 0
w I LO dostaliśmy coś podobnego o ile dobrze pamiętam, tylko tam pytania były "łagodniejsze"
  • 2 / / 0
No ja wiem, jaki poziom reprezentuje ta ankieta.
Rozmawiałem z promotorem i nie zgodził się na inne pytana, ludzie oceniający to maja za małą wiedze na ten temat, dlatego ankiete uogólniłem. W innych działach staram się przedstawić narkotyki z "innej strony" i mam nadzieje, że to przejdzie. A i bardzo dziękuje, za wypełnienie,
  • 1329 / 58 / 0
Straszna ta ankieta, ale wypełniłem z nudów. i ciekawe co to za narkotyk to LDS, ciekawe czy dobra faza po tym
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.

Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.