Piszę pracę licencjacką na temat narkotyków i brakuje mi kilku wypełnień ankiety.
Byłbym bardzo wdzięczny za wypełnienie.
http://www.ankietka.pl/ankieta/137905/narkotyki.html
I’m medicated, how are you?
Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
Poza tym - głupawe pytania. To jest do licencjatu serio? Bo poziom całości odpowiada raczej gimnazjalnemu referatowi z WOSu, czy jak to się tam teraz nazywa...
Naukowcy w kwestiach związanych z "ideolo" to dziś kuglarze i czarownicy od smażenia gówna na patelni; apeluję do autora: bądź niezależny, albo zajmij się innym tematem bo do tematów "ideolo" trzeba mieć mocne łokcie lub porzucić ten temat na rzecz bardziej neutralnego gruntu badawczego.
Rozmawiałem z promotorem i nie zgodził się na inne pytana, ludzie oceniający to maja za małą wiedze na ten temat, dlatego ankiete uogólniłem. W innych działach staram się przedstawić narkotyki z "innej strony" i mam nadzieje, że to przejdzie. A i bardzo dziękuje, za wypełnienie,
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.