Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam. Na wstępie chciałbym przeprosić, jeśli nie trafiłem do dobrego działu.
Piszę pracę licencjacką na temat narkotyków i brakuje mi kilku wypełnień ankiety.
Byłbym bardzo wdzięczny za wypełnienie.
http://www.ankietka.pl/ankieta/137905/narkotyki.html
  • 800 / 67 / 0
Sorry, zaczęłam wypełniać ankietę, ale tak mnie rażą niektóre błędy, uogólnienia, że nie potrafię... Wygląda ta ankieta, jakbyś ją pisał bez podstawowej wiedzy na temat narkotyków.
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
  • 4024 / 375 / 953
Tudzież chęci poświęcenia czasu porównywalnego z potrzebnym na wypełnienie ankiety na usunięcie z niej literówek.

Poza tym - głupawe pytania. To jest do licencjatu serio? Bo poziom całości odpowiada raczej gimnazjalnemu referatowi z WOSu, czy jak to się tam teraz nazywa...
  • 2652 / 387 / 0
wypełniłam z nudów, ale pytania są idiotyczne, jak w szkole ku*wa.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3900 / 245 / 13
A ja bym powiedział, że to właśnie jest poziom akademicki - tak nauka dziś traktuje ten negatywnie nacechowany emocjonalnie temat - spotkałem się z tym nie raz wśród wykładowców kierunku lekarskiego medycyny. Kraj odpowiednio "edukuje" swoje kadry, żeby utrzymać bieżącą retorykę. Niezależnych badaczy jest bardzo mało i muszą gęby trzymać na kłódkę pod presją natychmiastowej utraty przyzwoitości, grantów, uznania "grona" oraz odstąpienia od "czci i wiary". W dyskusjach na tematy związane z nauką najwartościowszym argumentem jest argument ad rem, zatem aparat "myśli społecznej" musi mieć "badania naukowe" po swojej stronie czyż nie? ;) Przecież polityka w państwie demokratycznym to 99% marketingu czyż nie?

Naukowcy w kwestiach związanych z "ideolo" to dziś kuglarze i czarownicy od smażenia gówna na patelni; apeluję do autora: bądź niezależny, albo zajmij się innym tematem bo do tematów "ideolo" trzeba mieć mocne łokcie lub porzucić ten temat na rzecz bardziej neutralnego gruntu badawczego.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 2652 / 387 / 0
To prawda. Jeśli autor zajmię się tym tematem i postawi na indywiddualizm i własną analizę uzależnienia od narkotyków to będzie skazany na krytykę. Krytyki tej może uniknąć jedynie dostosowując się do wyznaczonych norm i ram narzuconych mu przez innych. Przy większości pytań w tej ankiecie pojawiała się u mnie myśl "czemu tylko to mogę wybrać?" "czemu nie ma innych opcji?" jak np w pytaniu o okoliczności jakie skłoniły cie do brania - nie ma tam odpowiedzi, która byłaby adekwatna do mojej sytuacji, a możliwość dopisania "innych" za dużo nie daje, bo musiałabym zrobić cały wykład na ten temat. Takie ankiety to szablony, których niestety większość studentów/uczniów się trzyma i kształci w sobie błędne przekonanie, że jest to poprawne.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 316 / 0
Takie ankiety, to rozdają już chyba w gimbazjach.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2652 / 387 / 0
w I LO dostaliśmy coś podobnego o ile dobrze pamiętam, tylko tam pytania były "łagodniejsze"
  • 2 / / 0
No ja wiem, jaki poziom reprezentuje ta ankieta.
Rozmawiałem z promotorem i nie zgodził się na inne pytana, ludzie oceniający to maja za małą wiedze na ten temat, dlatego ankiete uogólniłem. W innych działach staram się przedstawić narkotyki z "innej strony" i mam nadzieje, że to przejdzie. A i bardzo dziękuje, za wypełnienie,
  • 1329 / 60 / 0
Straszna ta ankieta, ale wypełniłem z nudów. i ciekawe co to za narkotyk to LDS, ciekawe czy dobra faza po tym
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
ODPOWIEDZ
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.