Przedwczoraj dostałem wezwanie do UC ,ze zatrzymano przesyłkę w której znajdowało się 50g metylonu, który jak wiadomo jest nielegalny. Ja nigdy czegoś takiego (nielegalnego) nie zamawiałem, aczoklwiek jestem podejrzany i został mi postawiony zarzut z art. 52 (przemyt).
Został zatrzymany też reship tej przesyłki oraz 2 inne przesyłki adresowne na mój adres zameldowania, które zamówiłem.
Czy faktycznie mogą mnie ukarać za coś czego nie zamawiałem ?
NieZaczynaj, a te dwie pozostałe paczki dostałeś info czemu zostały zatrzymane? reship jak rozumiem też był z metylonem? Jak by to wszystko było z jednej firmy i szło na ten sam adres, można było by twierdzić że w ogóle nie wiesz co to za paczki i że nic nie zamawiałeś nigdy z chin, ktoś przecież dane np z netu mógł mieć twoje, nie masz pojecia kto i po co to robił, ale jak zmieniłeś adres ze stancji gdzie szła pierwsza, na swój obecny to raczej nie przejdzie tłumaczenie takie, że w dodatku robi ktoś to z premedytacją i śledzi gdzie w danej chwili mieszkasz. Mało wiarygodne staje się mówienie że zamawiałeś owszem dragi z chin, ale tylko legalne i musiała zajsć jakaś pomyłka widocznie, że trafiło tam coś takiego, sklepu nie przesłuchają i nie potwierdzą że to oni się walneli :/ Pogadaj z prawnikiem jak to wygląda lepiej.
I co masz z uc listy odnonie zatrzymania tych dwóch pozostałych przesyłek i reshipu? Te były juz legalne całe?
Albo zjebane testetry dotykowe albo jakaś pojebana prowokacja.
klejofas pisze:zastanawia mnie czemu nikt nie nie wysyła tak np koksu z kolumbi czy helu z afganistanu?
nie wiem po co to robią, może chcą się ich pozbyc
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.