Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1095 / 34 / 0
Ubiegłego roku jesienią zamówiłem 50g apb6 i 50g 3-MMC z chin. Przesyłka została zatrzymana przez celników. Zostało to wysłane na adres stancji którą wynajmowałem. Kilka dni temu zawitały pod moim adresem zameldowania pałki (na stancj nie byłem zameldowany i też już jej nie wynajmuje). Wpadły i powęszyły z pytaniami, czy mieszkałem w wynajmowanym mieszkaniu i , że chcą rozejrzec sie w moim pokoju, ok nic przecież nie mam.

Przedwczoraj dostałem wezwanie do UC ,ze zatrzymano przesyłkę w której znajdowało się 50g metylonu, który jak wiadomo jest nielegalny. Ja nigdy czegoś takiego (nielegalnego) nie zamawiałem, aczoklwiek jestem podejrzany i został mi postawiony zarzut z art. 52 (przemyt).

Został zatrzymany też reship tej przesyłki oraz 2 inne przesyłki adresowne na mój adres zameldowania, które zamówiłem.

Czy faktycznie mogą mnie ukarać za coś czego nie zamawiałem ?
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 2372 / 57 / 0
Jeśli nie mają danych ze sklepu, to szczerze mogą nic. Po prostu mówisz, że nic o tym nie wiedziałeś i to jest jakaś prowokacja, albo próba oczerniania.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 934 / 12 / 0
hipollek, tak z ciekawości masz co do tego pewność, zastanawia mnie czemu nikt nie nie wysyła tak np koksu z kolumbi czy helu z afganistanu? Jak zatrzymają to i tak oprócz straty dragów żadnych problemów, jak choćby połowa albo i mniej dochodziła to i tak pewnie by się opłacało im?

NieZaczynaj, a te dwie pozostałe paczki dostałeś info czemu zostały zatrzymane? reship jak rozumiem też był z metylonem? Jak by to wszystko było z jednej firmy i szło na ten sam adres, można było by twierdzić że w ogóle nie wiesz co to za paczki i że nic nie zamawiałeś nigdy z chin, ktoś przecież dane np z netu mógł mieć twoje, nie masz pojecia kto i po co to robił, ale jak zmieniłeś adres ze stancji gdzie szła pierwsza, na swój obecny to raczej nie przejdzie tłumaczenie takie, że w dodatku robi ktoś to z premedytacją i śledzi gdzie w danej chwili mieszkasz. Mało wiarygodne staje się mówienie że zamawiałeś owszem dragi z chin, ale tylko legalne i musiała zajsć jakaś pomyłka widocznie, że trafiło tam coś takiego, sklepu nie przesłuchają i nie potwierdzą że to oni się walneli :/ Pogadaj z prawnikiem jak to wygląda lepiej.
  • 934 / 12 / 0
btw to nie byly przesylki od yxy czasem? %-D
  • 1095 / 34 / 0
Nie. Co za yxy?
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 934 / 12 / 0
to nieistotne w takim razie., po prostu ktoś komu akurat się już takie rzeczy zdarzały,

I co masz z uc listy odnonie zatrzymania tych dwóch pozostałych przesyłek i reshipu? Te były juz legalne całe?
  • 338 / 2 / 0
pewnie niedokładne testy zrobili i dlatego wyszło podejrzenie, że metylon tam jest.
Ostatnio zmieniony 01 kwietnia 2013 przez m477, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1076 / 125 / 3
To jest absurd jak nie ma dokumentu (faktury, rachunku, zamówienia) to nie mogą go skazać. Przecież w taki sam sposób mogę sobie zamówić książkę na allegro i ktoś mi wyśle zielone i mam beknąć.

Albo zjebane testetry dotykowe albo jakaś pojebana prowokacja.
  • 2372 / 57 / 0
klejofas pisze:
zastanawia mnie czemu nikt nie nie wysyła tak np koksu z kolumbi czy helu z afganistanu?
Przecież wysyłają. %-D
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 625 / 28 / 0
już któryś raz się zdarza że chinczyki wysylaaja nielegale
nie wiem po co to robią, może chcą się ich pozbyc
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.