Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 124 / 1 / 0
Jakie waszym zdaniem są najlepsze dragi na osiągnięcie tej "czystości umysłu", takie wyciszenie, przejrzyste myśli, no kurwa po prostu taki fresh.
Najlepiej chyba podszedł mi 2-cp (nie brałem fety, ale ludzie mówili, że jest takie amfetaminowe myślenie) właśnie czułem ten fresh, wszystko dało się jasno przemyśleć, przeanalizować, lubię takie efekty po dragach, czasami po mj tak jest (dużo słabiej niż po 2-cp i inny profil tego fresha), o ile nie za dużo wypale i mnie nie z mindfuckuje
Najgorzej chyba po 4-MEC, gdzie jest przechujowy nieogar w głowie, po mieszankach też w sumie
Coś po czym czujecie się lekko, ale nie lekko na ciele tylko lekko na umyśle
  • 3127 / 27 / 0
Po 2C-P miałem "najbrudniejsze" myśli ever, może za wyjątkiem DXM i MXE.

Oczywiście bezapelacyjnie wygrywa tu LSD, a gdzieś tuż za nim 25D-NBOMe. Grzyby w sumie też, ale to trochę inna bajka.
High, how are you?
  • 838 / 7 / 0
Najlepiej chyba podszedł mi 2-cp (nie brałem fety, ale ludzie mówili, że jest takie amfetaminowe myślenie)
Ja trochę za młodziaka brałem dla zgrywy i po 2c-p zdecydowanie nie jest amfetaminowe "myślenie" Amfetaminowe "myślenie" istnieje samo dla siebie, a myślenie na 2c-p posiada pozory klarowności z tendencją do psychodelicznego nadawania znaczeniom wartości absolutnej. Właśnie w ten sposób rozgryzany jest wszechświat. Ciekawa rzecz może zdarzyć się gdy to spontaniczne przydzielenie znaczeniu wartości natrafi na zagadnienie o rzeczywiście absolutnej dla nas wartości następuje wtedy weryfikacja znaczenia naszego "otagowania" i już nie jest tak absolutnie beztrosko, jak było (beztroska nie jest wskazana). Są fajerwerki, jak faza spotyka się z naszym Ja, którego podobno miało nie być. Jest to niespodzianka.
Po 2c-p miałem "najbrudniejsze" myśli ever,
No i już wiem dlaczego nie odnalazłeś drugiego dna. Ten etap należy przyjąć z postawą odmowną, wręcz ze wzgardą dla tego typu zaproszenia następuje wtedy chwilowa świadoma chęć olania fazy i powrotu do normalności, bo tak. To moment przełomowy przejścia w stan fazy kwantowej w trybie pośrednim czyli takim, w którym oczywiste rzeczy są oczywiste, a nie oczywiste są nie oczywiste, a więc uzyskujemy jasność co do istoty problemu i tutaj doszukiwałbym się tej czystości myśli.

Dla rozjaśnienia rysunek przedstawiający założenie fazy kwantowej:

[ external image ]
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2011 przez llabx, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik llabx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 124 / 1 / 0
nigdy nie brałem amfetaminy, więc wybaczcie, to nie były moje spekulacje
najbrudniejsze ever? dla mnie wręcz to było tak zajebiste myślenie iż mógłbym tak myśleć na co dzień, nic nie zakłócało mi myśli, były takie leciutkie, mógłbym się na tym wyciszyć i nie myśleć o niczym, a jak już o czymś pomyślałem było to przedstawione w sposób jasny i bardziej niż zwykle zrozumiały dla mnie. No ale wiadomo na każdego działa inaczej
Szukam właśnie jeszcze podobnych środków o takim wpływie na mózgownicę bo owe 2-cp w pewnych momentach daje mi odczuć swoje chemiczne wartości i jest to wstrętne uczucie + ciężko byłoby używać tego częściej
  • 2334 / 9 / 0
Ja taką czystość myśli osiągałem na różnych psychodelikach (w tym 2C-P), chociaż czasem (nawet na tym samym tripie) przy tych samych substancjach miałem w głowie całkowity burdel, którego nie da się ogarnąć. Poczytaj o zazen, albo innych technikach medytacji.
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 634 / 4 / 0
Może nie do końca drag, ale po mate moje myśli są znacznie klarowniejsze i ostrzejsze. Jakby do tego dodać piracetam.. hmm ^_^
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2334 / 9 / 0
Kiedyś przez jakieś pół roku jechałem na takim combie codziennie- 2,4- 3,6g piracetamu + 10mg winpocetyny + dużo (chela) magnezu + dużo lecytyny + 20mg fluoksetyny + kofeina (+ tauryna) i muszę powiedzieć, że chodziłem w tym czasie jak robot. Odrobiłem się z wieloma sprawami, świetnie się czułem, dużo lepiej się myślało i funkcjonowało.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2011 przez blablab, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1456 / 19 / 0
Jak dla mnie ważniejszy będzie tutaj s&s i nastawienie do tripu niż sama substancja. Psychodeliki mają to do siebie, że są bardzo nieprzewidywalne, można czasem minimalnie zmienić klimat i już myśli wędrują zupełnie w inną stronę.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 370 / 13 / 0
blablab pisze:
Kiedyś przez jakieś pół roku jechałem na takim combie codziennie- 2,4- 3,6g piracetamu + 10mg winpocetyny + dużo (chela) magnezu + dużo lecytyny + 20mg fluoksetyny + kofeina (+ tauryna) i muszę powiedzieć, że chodziłem w tym czasie jak robot. Odrobiłem się z wieloma sprawami, świetnie się czułem, dużo lepiej się myślało i funkcjonowało.
Więc czemu przestałeś? ^_^
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2334 / 9 / 0
Z fluo zrezygnowałem bo jako takiej depresji nie miałem i kolidowała mi z szamaniem niektórych dragów :-D. Piracetam i winpocetyne dostawałem od tego samego lekarza, a przestałem do niego chodzić i nie starałem się jakoś bardzo tego skołować potem. Resztę jem nadal, ale jakichś spektakularnych efektów już to nie przynosi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.