-Siema tu xxx mogę podjechać?
-A po co?
-Jedynkę ziółka
Teraz wiem żeby nie prowadzić tego rodzaju rozmów w ten sposób i żeby nie używać do tego celu telefonu z abonamentem. Problem w tym, że nie wiem co powinienem mówić na przesłuchaniu tak żeby jakoś z tego wybrnąć i nikogo nie wjebać. Macie jakieś pomysły? Help!
czajnikof pisze:Chcą dojebać handlarzom więcej zarzutów. Co zeznałeś na policji?
Btw: Z tego co wiem mają sporo świadków. Czy gdybym powiedział że kupowałem to jest taka opcja, że musiałbym być obecny na sprawie? Czy na sprawie będą odczytywane zeznania wszystkich świadków (tych co zeznają że kupili ofc.)
beginner pisze:Czyli co? Zobaczę zdjęcia znajomych twarzy, będą pytania czy znasz pana takiego a takiego co nazywa się tak i tak i co mam mówić że nie pamiętam?
Nie masz zbytnio pola do popisu jeśli chodzi o zeznania, więc albo będziesz grał głupka na przesłuchaniu albo pogrążysz siebie i/albo sprzedających. Ja bym wybrał pierwszą opcję - znasz tych zbrodniarzy? znam. Wiedziałeś, że sprzedają śmierć? Nie wiedziałem. Mamy nagrania z twojego telefonu? Panie, ja wykonuję 1000 telefonów miesięcznie, z czego 100000 moi znajomi... Rozpoznajesz siebie na tym nagraniu? Panie dobry Policjancie, przez telefon to każdy ma taki sam głos, jako świadek nie mogę zeznać nie prawdy, więc po prostu muszę powiedzieć, że nie wiem. Dzwoniłeś 1 lutego o 14:30? Nie pamiętam. Kupowałeś narkotyki? Panie, ja to tylko alkohol piję w bardzo dużych ilościach i przez to te kłopoty z pamięcią mam, rozumisz Pan, nie? O co Pan w ogóle pytałeś?!? ...
Powinieneś raczej próbować przejść koło tej sprawy bokiem, niż się angażować w składanie rozbudowanych zeznań.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?
Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą
Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.