Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 613 / 20 / 0
Miałem zbyt wiele wolnego czasu, więc w ramach misji rozprzestrzeniania MDMA po świecie postanowiłem przetłumaczyć pewien film dokumentalny. ecstasy Rising - świetny, obiektywny i rzetelny dokument o historii MDMA i o tym jak rząd USA próbował fałszować wyniki badań nad jej szkodliwością.

Pokazujcie go innym i jedzcie MDMA ze swoimi bliskimi :heart:

http://www.youtube.com/watch?v=qttRqxDY ... F99D831518
Niematerialna. Wieczna. Bez początku i końca.
Bezimienna, bezkształtna energia, która przenika wszystkie żywe istoty.
Czyste wezwanie dla naszej wewnętrznej natury,
aby zbudziła się z naszego codziennego życia, naszego strachu.
  • 19 / / 0
Właśnie obejrzałam film, jest ... nie wiem jakiego słowa użyć, żeby było na miejscu, powiem, że zaskoczyła mnie obiektywność tego filmu i te informacje, które nam przekazuje... Jestem pod wrażeniem, pozytywnym rzecz jasna :)
Gluciorro, wiesz może z którego roku jest ten film?
  • 613 / 20 / 0
Z 2004 roku, autorstwa telewizji ABC News. No właśnie też byłem zajebiście zaskoczony obiektywnością i rzetelnością filmu, chyba nie widziałem drugiego takiego dokumentu o narkotykach. Dlatego właśnie go przetłumaczyłem, warto, żeby jak najwięcej ludzi go zobaczyło :)
  • 3732 / 45 / 0
Obejrzałam sobie dzisiaj w nocy i zgadzam się z Waszą opinią. Powinno być więcej takich filmów. Najbardziej trafnym fragmentem imo był ten, o stronniczości rządowych badań i ich wpływie na społeczeństwo. Sama nigdy nie próbowałam MDMA. Dobra robota. :-)
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 883 / 10 / 0
Duży plus dla ciebie i dla tego filmu. Wprawdzie nie potrzebuję napisów, ale bardzo dobrze, że go rozpowszechniasz.
Co do samych napisów, całkiem nieźle, choć w paru miejscach zdarzyło się, że gadali, a nie było napisów do tego. Poza tym nie zauważyłem większych niezgodności.
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2011 przez Elwis, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 3127 / 27 / 0
W jednym miejscu zamiast 50% i 50% dałeś 15% i 15%, pojawiło się też parę mniejszych błędów, których już nie pamiętam, tak poza tym całkiem ok, jeśli chodzi o napisy. Z dokumentu niczego nowego sie nie dowiedziałem, ale jak na program emitowany w telewizji, to bardzo dobrze zrobiony.
High, how are you?
  • 613 / 20 / 0
Wolałem w paru miejscach zostawić puste miejsce niż tłumaczyć na siłę jak wszystkiego nie czaiłem :)
A 15% zamiast 50% to nie wiem jak to zrobiłem, chyba przez nieuwagę ;)
  • 461 / 7 / 0
Jest taki options na youtubie, że można dodać tekst do filmu :) po prostu w miejsce "15 na 15" wstaw poprawnie i będzie gites majonez :D

Swoją drogą zajebista robota ! dzięki wielkie... już jakiś czas temu chciałem zobaczyć ten dokument ale był tylko po ang, a mój angielski jest dość marny ;) Co do filmu, to nie oceniam bo nie zobaczyłem jeszcze... ale za jakąś chwilę będę oglądał ;)
Gluciorro pisze:
No właśnie też byłem zajebiście zaskoczony obiektywnością i rzetelnością filmu, chyba nie widziałem drugiego takiego dokumentu o narkotykach.
Chyba najbardziej konkretnym dokumentem o tematyce narkotykowej jaki widziałem to The Union :-)
Jeśli ktoś nie widział (w co wątpię osobiście :D) to polecam, jest na twojejtubie po polsku.
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 98 / / 0
Świetny film. Puściłem go już po najbliższych znajomych.
Strasznym jest, jak bardzo chcą z nas robić idiotów i strasznym jest to, że im się udaje. ;)

Motyw z 15% zamiast 50%, pojawia się jeszcze (chyba, nie przysłuchałem się dokładnie) przy momencie kiedy mówią, że ilość serotoniny spada od 50% do 85%. ;)
"A pill to make you numb
A pill to make you dumb
A pill to make you anybody else
But all the drugs in this world
Won't save her from herself"
  • 858 / 50 / 0
I Mojżesz a nie Mojżerz ;)
ale film ciekawy, szkoda tylko że osoba która obejrzy połowę i wyłączy nie będzie znała finału i będzie myślała, że MDMA jest złe i niedobre i rząd ma rację
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.