Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 613 / 20 / 0
Miałem zbyt wiele wolnego czasu, więc w ramach misji rozprzestrzeniania MDMA po świecie postanowiłem przetłumaczyć pewien film dokumentalny. ecstasy Rising - świetny, obiektywny i rzetelny dokument o historii MDMA i o tym jak rząd USA próbował fałszować wyniki badań nad jej szkodliwością.

Pokazujcie go innym i jedzcie MDMA ze swoimi bliskimi :heart:

http://www.youtube.com/watch?v=qttRqxDY ... F99D831518
Niematerialna. Wieczna. Bez początku i końca.
Bezimienna, bezkształtna energia, która przenika wszystkie żywe istoty.
Czyste wezwanie dla naszej wewnętrznej natury,
aby zbudziła się z naszego codziennego życia, naszego strachu.
  • 19 / / 0
Właśnie obejrzałam film, jest ... nie wiem jakiego słowa użyć, żeby było na miejscu, powiem, że zaskoczyła mnie obiektywność tego filmu i te informacje, które nam przekazuje... Jestem pod wrażeniem, pozytywnym rzecz jasna :)
Gluciorro, wiesz może z którego roku jest ten film?
  • 613 / 20 / 0
Z 2004 roku, autorstwa telewizji ABC News. No właśnie też byłem zajebiście zaskoczony obiektywnością i rzetelnością filmu, chyba nie widziałem drugiego takiego dokumentu o narkotykach. Dlatego właśnie go przetłumaczyłem, warto, żeby jak najwięcej ludzi go zobaczyło :)
  • 3732 / 45 / 0
Obejrzałam sobie dzisiaj w nocy i zgadzam się z Waszą opinią. Powinno być więcej takich filmów. Najbardziej trafnym fragmentem imo był ten, o stronniczości rządowych badań i ich wpływie na społeczeństwo. Sama nigdy nie próbowałam MDMA. Dobra robota. :-)
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 883 / 10 / 0
Duży plus dla ciebie i dla tego filmu. Wprawdzie nie potrzebuję napisów, ale bardzo dobrze, że go rozpowszechniasz.
Co do samych napisów, całkiem nieźle, choć w paru miejscach zdarzyło się, że gadali, a nie było napisów do tego. Poza tym nie zauważyłem większych niezgodności.
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2011 przez Elwis, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 3127 / 27 / 0
W jednym miejscu zamiast 50% i 50% dałeś 15% i 15%, pojawiło się też parę mniejszych błędów, których już nie pamiętam, tak poza tym całkiem ok, jeśli chodzi o napisy. Z dokumentu niczego nowego sie nie dowiedziałem, ale jak na program emitowany w telewizji, to bardzo dobrze zrobiony.
High, how are you?
  • 613 / 20 / 0
Wolałem w paru miejscach zostawić puste miejsce niż tłumaczyć na siłę jak wszystkiego nie czaiłem :)
A 15% zamiast 50% to nie wiem jak to zrobiłem, chyba przez nieuwagę ;)
  • 461 / 7 / 0
Jest taki options na youtubie, że można dodać tekst do filmu :) po prostu w miejsce "15 na 15" wstaw poprawnie i będzie gites majonez :D

Swoją drogą zajebista robota ! dzięki wielkie... już jakiś czas temu chciałem zobaczyć ten dokument ale był tylko po ang, a mój angielski jest dość marny ;) Co do filmu, to nie oceniam bo nie zobaczyłem jeszcze... ale za jakąś chwilę będę oglądał ;)
Gluciorro pisze:
No właśnie też byłem zajebiście zaskoczony obiektywnością i rzetelnością filmu, chyba nie widziałem drugiego takiego dokumentu o narkotykach.
Chyba najbardziej konkretnym dokumentem o tematyce narkotykowej jaki widziałem to The Union :-)
Jeśli ktoś nie widział (w co wątpię osobiście :D) to polecam, jest na twojejtubie po polsku.
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 98 / / 0
Świetny film. Puściłem go już po najbliższych znajomych.
Strasznym jest, jak bardzo chcą z nas robić idiotów i strasznym jest to, że im się udaje. ;)

Motyw z 15% zamiast 50%, pojawia się jeszcze (chyba, nie przysłuchałem się dokładnie) przy momencie kiedy mówią, że ilość serotoniny spada od 50% do 85%. ;)
"A pill to make you numb
A pill to make you dumb
A pill to make you anybody else
But all the drugs in this world
Won't save her from herself"
  • 858 / 50 / 0
I Mojżesz a nie Mojżerz ;)
ale film ciekawy, szkoda tylko że osoba która obejrzy połowę i wyłączy nie będzie znała finału i będzie myślała, że MDMA jest złe i niedobre i rząd ma rację
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.