Pokazujcie go innym i jedzcie MDMA ze swoimi bliskimi
http://www.youtube.com/watch?v=qttRqxDY ... F99D831518
Bezimienna, bezkształtna energia, która przenika wszystkie żywe istoty.
Czyste wezwanie dla naszej wewnętrznej natury,
aby zbudziła się z naszego codziennego życia, naszego strachu.
Gluciorro, wiesz może z którego roku jest ten film?
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
Co do samych napisów, całkiem nieźle, choć w paru miejscach zdarzyło się, że gadali, a nie było napisów do tego. Poza tym nie zauważyłem większych niezgodności.
x = x
A 15% zamiast 50% to nie wiem jak to zrobiłem, chyba przez nieuwagę ;)
Swoją drogą zajebista robota ! dzięki wielkie... już jakiś czas temu chciałem zobaczyć ten dokument ale był tylko po ang, a mój angielski jest dość marny ;) Co do filmu, to nie oceniam bo nie zobaczyłem jeszcze... ale za jakąś chwilę będę oglądał ;)
Gluciorro pisze:No właśnie też byłem zajebiście zaskoczony obiektywnością i rzetelnością filmu, chyba nie widziałem drugiego takiego dokumentu o narkotykach.
Jeśli ktoś nie widział (w co wątpię osobiście :D) to polecam, jest na twojejtubie po polsku.
Strasznym jest, jak bardzo chcą z nas robić idiotów i strasznym jest to, że im się udaje. ;)
Motyw z 15% zamiast 50%, pojawia się jeszcze (chyba, nie przysłuchałem się dokładnie) przy momencie kiedy mówią, że ilość serotoniny spada od 50% do 85%. ;)
A pill to make you dumb
A pill to make you anybody else
But all the drugs in this world
Won't save her from herself"
ale film ciekawy, szkoda tylko że osoba która obejrzy połowę i wyłączy nie będzie znała finału i będzie myślała, że MDMA jest złe i niedobre i rząd ma rację
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.