Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Które psychodeliki bardziej lubisz?
Tryptaminy
73
58%
Fenyloetyloaminy
17
14%
Ogólnie to lubię je na równi - każda z grup posiada lepsze i gorsze reprezentantki.
35
28%

Liczba głosów: 125

ODPOWIEDZ
  • 157 / 5 / 0
Właśnie... Czy doświadczeni wyjadacze RC mogliby jakoś porównać te substancje? Można w ogóle określić ogólny charakter każdej z tych dwóch grup? Czytałem np. że podobieństwo w działaniu tryptamin rośnie proporcjonalnie do siły ich działania, więc uznałem, że z fenyloetyloaminami może być podobnie. Z tego wynika, że takie porównanie jest możliwe.
Głównie chodzi mi o taki aspekty jak:
- działanie psychoaktywne,
- działanie obwodowe (szczególnie przy bodyloadzie i na zjeździe),
- występowanie bodyloadu, zjadu oraz ich siła i charakter,
- efekty uboczne,
Dodałem też ankietę. Dobrze by było jakby każdy uzasadnił swój wybór.

Póki co bardzo ciekawie mnie jedna rzecz - charakter OEVów i zmiany percepcyjne. Na razie z tych związków próbowałem tylko 2c-e. Po tej substancji, jak również po wielu innych psychodelikach występuje falowanie obrazu. Tu moje pytanie, czy podstawa jego powstawania przy innych psychodelikach (grzyby, lsd) jest taka sama jak w 2c-e? W 2c-e określiłbym to jako odrealnienie z zaburzeniami widzenia (np. patrze się na jakiś obraz i nagle od niego odczepia się jedna warstwa, która zaczyna się ruszać - chyba wiecie o co mi chodzi). Ponadto świat, który mnie otacza wydaje się w chuj sztuczny, traci głębię, na tej zasadzie, że np. mam na pulpicie tapetę z pewnym krajobrazem. Gdy oglądam ją na trzeźwo zaczynam sobie wyobrażać, że jestem w tym miejscu. Gdy oglądałem ją na 2ce wydawała się ona tylko zdjęciem w wymiarze 2d. Pytam, bo jeśli wszystkie psychodeliki działają wizualnie w ten sposób, to nie są dla mnie.

Z góry dzięki za cenne wyjaśnienia.
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Temat przynajmniej na razie niech se tu poleży. Przyjdzie pokolenie łk to se zdecyduje, o.
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
Swietny temat!

Chetnie poczytam, bo wlasnie sie zastanawiam nad roznicami w obu grupach substancji.

Co do ankiety - tryptaminy jednak gora.
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
Mefedron i ekstazy są zajebiste, ale jednak nie ta liga co LSD i 4-HO-DIPT. 2c-e zdecydowanie ustępuje tryptaminom, bo ma podobne efekty, ale mniej fajne. Mef i ekstaza to chociaż coś innego. 2c-e to też haluny, ale przynosi też otumanienie i nie przynosi tego fajnego sposobu myślenia (raczej się bełkocze) i ogólnie nie powoduje mistycznych stanów. To tyle jeśli chodzi o moje skromne doświadczenie.
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2010 przez Elwis, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 757 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: blueberry »
no po 2ce sie myslec nie da.. :/

Za malo ich narazie sprobowalem zeby sie dobrze moc wypowiedziec.
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2010 przez blueberry, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 49 / 0
Jak dla mnie 2c-e, 2c-p, mdma, mda i doc sa mistrzowskie, jeszcze zostal test meskaliny, proskaliny, dom i doet, ktore jeszcze przed sprobowaniem uwazam, za obiecujace

Z tryptamin, to dmt, dpt, 4-aco-dmt, 4-ho-dipt sa tez zajebiste, homipty, homety i inne tez sa spoko, dlatego zaznaczylem opcje nr 3
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Zdecydowanie wolę tryptaminy. Nie dają takich nieprzyjemnych uczuć fizycznych, są bardziej duchowe, potencjał mistyczny łatwy do wyczucia w ciągu całego tripa. Fenetylaminy odurzają, wręcz chwilami otępiają, duchowość na minimum, głównie zajebanie i tyle. Nawet wizualizacje jakieś takie nieciekawe, powidoki i stroboskop. Meskaliny spróbuję bardzo chętnie ale to tyle, po wczorajszym 2c-e do końca się zniechęciłem do fenetylamin (poszło 30 mg oralnie plus 20 minut po spożyciu 10 mg w nos). Nic mi w sumie nie dają, a mogę sobie móżgownicę oszczędzić, zeby tryptaminy żreć bez tolerki %-D
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Może gdyby nie stymulancja wybrałbym fenetylaminy z familiady RC. Za dużo wpierdoli dostałem fizycznych i rzygać dalej niż widzieć musiałem niekrotnojednie. Faktem niezaprzeczalnym jest długość działania co niektórych syntetycznych kolorów, czasami dwu- lub trzykrotnie nawet dłuższe działanie główne [peak i jeszcze to co najlepsze] niż trptaminy. Ale hmm żadna znana mi fenetylamina psychologiczna nie może fiknąć do DPT czy 4-HO-MET, no nie ma chuja moimi zdaniami. Co z tego, że takie 2x dragonflaje przebijają wszystkie znane mi tryptaminy kolorystycznie, skoro w dupę daje ostro i na koniec w głowę ;] ? Co z tego, że 2C-T-7 działa w chuj długo skoro zaczyna się wkurwiającym lekkiem osłabieniem i pawiatorem ;] ? Chuj w wasze dupska jebane fenetylaminy. Triptaminy to najlepsze dziewczyny - kolorowe, smaczne, zdrowe %-D Mają czym oddychać i nie ryją baniaka, nie glebią paskudnym zwałem, a schodząc zostawiają pozytywny stan pod czupryną. Żyć, tripować, nie umierać!

A no i nie pozwolę se na pograniczu nie dopisać = zapomnieć, że przeca bozia dała nam grzybocybinę!!!
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 2497 / 49 / 0
Sproboj samo 2c-i, albo 2c-e, to zmienisz zdanie, dziwko!
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1474 / 16 / 0
Nieprzeczytany post autor: Qlim »
Mi trudno powiedziec bo próbowałem z trypek 4-aco i Hometa, a fenetylek Bd-f i 2c-e...

W tym wypadku nie moge powiedzieć co jest lepsze. Z tych 4'ech zwiazków wygrywa 2c-e ze względu na głęboką synestezje, mniejsze niz trypt. dawkowanie szczególnie donosowo, długość działania, wizuale, i w połączeniu z DXM'em coś co nawet największym myślicielom sie nie śniło.

Homet ma większy potencjał mistyczny, psychodeliczny i jest bardziej kolorowy.
Acetoksy to empato-smiechogenna bomba zegarowa co wręcz kocham w tej substancji.

Jeśli chodzi o fizyczne aspekty to najgorzej czułem sie po 4-Aco.
Bolała mnie głowa....

Jeszcze dużo rzeczy do przetestowania, więc zdanie dopiero sobie wyrobie w przyszłości ;)
Uwaga! Użytkownik Qlim jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.