Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
100% bezpiecznego rozwiązania nie ma nawet w przypadku osoby młodej i zdrowej.
Za to kiedyś tam, jak już ta osoba będzie na łożu śmierci, moze powtórzyć wyczyn Huxleya ;)
chsn pisze: Moim zdaniem nie ma takiej opcji.
100% bezpiecznego rozwiązania nie ma nawet w przypadku osoby młodej i zdrowej.
ale ciągle się łudzę, że może ktoś wynajdzie jakąś substancję łagodnie działającą na OUN i niezaburzającą pracę serca(przynajmniej nie bardziej niż alkohol, który to ta osoba spożywa w czasem nieco większych ilościach(3 piwa, dla tej osoby to już większa ilość.) bez większych problemów.).
Rozumiem, że mocne tryptaminowe odurzenie jest niemożliwe - ale gdyby było coś co miałoby chociaż połowę aktywności marihuany - to już byłby jakiś sukces ;-)
P.S. IMHO
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
jeszcze taki co blokuje adrenaline bo co jak koles sie wystrasyz to po ptakach: >
Bynajmniej tak powiedzial mi znajomy ktory pracuje jak ratownik medyczny.
A ja mysle ze wystarczy wczesniej przyjety beta blocker , jak wiadomo od beta blockerow nie ma opcji na zawał ]
A beta-bloker przypadkiem nie dziala wylacznie na puls? Czy cisnienie tez normuje?
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.