Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 238 / 7 / 0
Czy mogę swobodnie wziąść kilka listków tramalu ze sobą na wakacje? Jadę do Irlandii na mniej więcej 3 tygodnie i chciałbym wziąść 5 listków tramalu, w każdym listku jest 10x200mg tabl. Czy lepiej wsadzić to do bagażu głównego czy do podręcznego? Czy mogą być jakieś pytania? Przecież mogę powiedzieć, że wiozę dla kogoś z rodziny, a nie chciałbym mieć niepotrzebnych problemów.
  • 58 / 1 / 0
Zwykle jeżdże (latam po Europie głównie) z baterią leków typu tramadol, zopikoln, hydroxyzyna, ketonal itp... zawsze w bagażu głównym i nigdy nie przyszło mi do głowy zastanawiać się, czy to legalne. Lekarz zalecił (prawda!) ale nie mam nigdy żadnego świstka.
Z drugiej strony wymówka, że wieziesz leki dla kogoś z rodziny nie byłaby najlepsza (to proceder raczej niedozwolony). Leki można przewozić tylko na użytek własny.
Aha, jakby ktoś wybierał się do Emiratów... zalecam ostrożność. W razie kontroli i braku papierka od lekarza lot powrotny tego samego dnia gwarantowany. A jak już się komuś uda, to na kupno tabletek przeciwbólowych (takich pospolitych) bez recepty nie ma co liczyć. Za to antybiotyki - jak najbardziej - farmaceuta sam doradzi najlepszy :)
  • 238 / 7 / 0
No myślę, że na luzie sobie to przewiozę, powiem że na użytek własny jak coś, to będzie tylko 40tabl. 4 opakowania. Jednak jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia to byłbym wdzięczny za odpowiedź.
  • 537 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tosigot »
Spoko,
Sam leciałem do UK kilka tyg temu i mialem w bagażu podręcznym całą paczkę Poltramu ( 3 liście ), listek clonazepamu i paczke nasenu :), na nieszczęscie zrobili mi trzepankę na lotnisku bo mialem w plecaku 500mg butelke soku zal.
Celnik wyciagnal bletki poogladal i odlozyl spowrotem :D
Więc luz, celnicy zapewny nawet niewiedzą co to jest tramadol
Nullius in verba
  • 3523 / 53 / 0
Można mieć zapas na rok leczenia.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 2 / / 0
Myśle,że tabsy tak /
ale zadnych ampuł. raczej odradzam na lotnisko miec

;]:P
  • 238 / 7 / 0
Miałem tramal w tabl. oczywiście luz, nic się złego nie działo.
  • 611 / 17 / 0
Całe szczęście, że znalazłem ten wątek - rozumiem, że do Anglii bez problemu polecę sobie z kilkoma paczkami Afobami, klonami tramadolem itp? Mam wypis od lekarza, na uzytek wlasny leczenie. Zadnych ampułek.
Dzieki,
Pozdrawiam,
M.
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 993 / 50 / 0
wloz w skarpetki i tyle nikt sie nieprzyczepi, przeciez ci co skanuja wiedza ze ich robota jest idiotyczna, utrudnia sie tylko zycie ludziom :nuts:
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 12576 / 2436 / 0
Weź w bagażu podręcznym - nikt się nie powinien przyczepić. Nie raz leki brałem ze sobą i nigdy nikt się krzywo nie popatrzył. Kiedyś w samolocie zapytałem kobietę siedzącą obok (nieznajomą węgierkę) o tabletki przeciwbólowe (skręta miałem). Wyciągnęła kilka paczek do wyboru - miała nawet morfinę. Naturalnie wziąłem 3 tabletki
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.