twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
a więc chcę uprawiać drogocenną marię ale niestety natknąłem się na komplikacje a mianowicie:
biorę kilka nasionek i umieszczam je między mokrymi husteczkami a następnie wkładam do szafki.
niekture nasionka już po 2 dniach kiełkują (z czego jestem zadowolony) ale po umieszczeniu nasionka w ziemi i podlaniu nic się nie dzieje przeczytałem chyba całe to forum o hodowli szukając podobnego tematu ale niestety nie znalazłem. będę wdzieczny za wsszelką pomoc

pozdro
  • 261 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: rejestr »
Nie masz ręki do roślin. Daj sobie spokój. %-D

A tak na serio: próbowałeś wsadzać od razu do ziemi?
Prawdopodobnie uszkadzasz w jakiś sposób kiełek, za głęboko do ziemi chowasz albo dajesz za dużo wody.

Coś słabo szukasz jeżeli nic nie znalazłeś ciekawego.

Ed: A tak z ciekawości: pod jaką lampą/lampami masz zamiar je uprawiać?
Ostatnio zmieniony 02 grudnia 2008 przez rejestr, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: frafy »
mam coś w stylu lamp halogenowych może się nadadzą a przy okazji dają duzo ciepla co będzie mi potrzebne bo będę to trzymał w chłodnym pomieszczeniu
  • 457 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mnichu11 »
za głęboko dałeś nasiona .... optymalnie 1,5 cm
zbyt dużo lub mało wody ...
zbyt zimno ... optymalnie 25 stopni
zbyt mocno uciśnięta ziemia nad kiełkiem .... oto możliwości ...
halogeny sobie daruj bo dają nieodpowiednie pasmo światła ... świetlówki na początek zresztą wszystko jest na forum wystarczy poszukać ...
http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
czy tylko mi ten wątek tak zboczenie się skojarzył? Tzn jego tytuł. Chociaż podtytuł też budzi pewne fantazje...
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: majkac »
banshee pisze:
czy tylko mi ten wątek tak zboczenie się skojarzył? Tzn jego tytuł. Chociaż podtytuł też budzi pewne fantazje...
Tzn. masz na myśli że mu nie staje?
Uwaga! Użytkownik majkac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: frafy »
jeżeli chodzi o stawanie to on jest w szczytowej formie:)
a mam jeszcze oytanie czy to może być wina nasionek bo dostałem je od brata i powiedział ze nie są pewne
ale kiełkują po 2-4 dniacch
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
majkac pisze:
Tzn. masz na myśli że mu nie staje?
mhmmm...

ale widzę, że frafy już coś poszperał i zmienił ;(
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 261 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: rejestr »
opisz dokładnie kolor nasionek
  • 457 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mnichu11 »
jak najbardziej moze byc to wina nasion ... ze słabych nasion będą kiepskie planty a co za tym idzie również cieniutkie zbiory
http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.