Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 247 / 26 / 0
Witam. Mam 16 lat. Byłem karany niecałe 2 lata temu o posiadanie i o udzielenie środka odurzającego w postaci MJ.
Dostałem wyrok: rodzic składa sprawozdanie co kwartał z tego jak się zachowuje czy chodze do szkoly itp.
Stara już dawno nie pisała tych podań. Wczoraj dostałem pismo z sądu żeby się wstawić na rozprawę w dniu "blablabla". Jestem podejżany o udzielenie substancji psychoaktywnej (czy psychotropowej nie pamietam dokladnie) w celu korzyści majątkowej w blabla (określonej miejscowości nie w tej której mieszkam) w dniach bliżej nieokreślonych i że to miało miejsce kilkukrotnie. Sytuacja jest taka że osoba której to sprzedałem też jest nieletnia (z mojego roku). Ten gosc co kupił to ode mnie ma zarzut posiadania i udzielenia jakiemuś gościowi młodszemu od nas. Tyle, że ja nie wiedziałem o ich przypale, bo nie utrzymuje z nimi kontaktu (oni chodza do gim niestety koledze w moim wieku nie poszlo i ujebał, a ja do technikum w innej miejscowosci a jak pisałem, oni nie mieszkaja na wsi tam gdzie ja). Z tego co ustaliłem to najmłodszy sprzedał kolege, a kolega mnie. Tyle, że ja nigdy nie jeździłem do jego miejscowości żeby mu coś sprzedać. Pozatym nie motałem się z nim wiele razy. Oni byli przesłuchiwani przez psiarnie a ja nie. Nawet nie wiem co dokładnie na mnie nagadali. Czy jeśli się nie przyznam do zarzucanych mi czynów i moja stara potwierdzi że nie jeździłem nigdzie to sąd może uwierzyć mi?? czy to raczej nie możliwe. Jeżeli nie, to jakiego wyroku moge się spodziewać? Może macie jakieś rady co mówić na sprawie? Czy przyznać się do winy czy zaprzeczać? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
%-D
  • 122 / 2 / 0
Będziesz sadzony jako dorosły za dil w wieku 14 lat :nuts: . Nosz kurwa paranoja :wall:. Dojebią ci taką kontrole, że będą wiedzieli kiedy się trzepiesz i kiedy srasz. Przez takich gnoji jak ty po dupie dostają niewinni :rolleyes: palacze. Ciesz się, że nie jesteś moim młodszym bratem :diabolic:.
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 149 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zaklin »
Ja tylko ci poradze abys nie przyznawal sie do winy gdyz tylko ta jedna osoba cie pomawia i niema wiecej zadnych swiadkow poza nim. Ponadto mozesz jedynie sie tlumaczyc w ten sposob ze z tym kolega kiedys razem zazywaliscie dragow ale zato juz masz wyrok i nie mozna dwa razy zato samo karac ,a otym oco on cie oskarza nic ci nie jest wiadome gdyz od tamtej pory nie jezdziles w jego strony i zaprzestales jakichkolwiek z nimi kontaktow co potwierdzic moze twoja mama ktora ma nad toba od tamtej pory oko na twoje zachowanie,i tu jej zeznania beda bardzo wazne. Nie przyznawac sie gdyz pomowienie jednej osoby nie moze doprowadzic do nasteopnego wyroku jest to za malo.pozdrawiam.
  • 247 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: SlodJeczmienny »
dzisiaj miałem sprawe. nie przyznałem się do niczego. on dostał kuratora a ja umorzenie sprawy. pozdrawiam
%-D
  • 423 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Frame »
i ja umorzenie, bless kurwa!
Uwaga! Użytkownik Frame nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
tomekthc15 pisze:
dzisiaj miałem sprawe. nie przyznałem się do niczego. on dostał kuratora a ja umorzenie sprawy. pozdrawiam
tomek to twardziel z ciebie rośnie hehe
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 247 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: SlodJeczmienny »
tak jest. a co sie bede szczypał :P jebać społeczniaków
%-D
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
jeszcze raz potwierdziła się stara prawda żeby do niczego się nie przyznawać. Pozdro i mam nadzieję że tak zakończyłeś przygodę z prawem ;-) .
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 39 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: aoxomoxoa »
dobrze :) "jesli cos znajda w twoich spodniach, mow ze nie twoje spodnie, jesli cie zlapia za reke, mow ze nie twoja reka" ;) no i oczywiscie nikogo nie znasz :)
The Sailor leaned forward and put a finger on the boy's inner
arm at the elbow. He spoke in his dead, junky whisper. "With veins like
that, Kid, I'd have myself a time."

('Naked Lunch', by William S. Burroughs)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.