Mam zamiar zalozyc serwis o psychodelikach, a dokladnie to zbior linkow i roznych informacji, ktore moglyby pomoc w bezpiecznym i pozytecznym wykorzystaniu psychodelikow.
Wykupilem sobie hosting oraz domenke na ten serwis.
I tutaj powstaje moja watpliwosc - zostawiam w ten sposob swoje dane osobowe, czy groza mi jakies nieprzyjemnosci zwiazane z uruchomieniem takiego serwisu? Jakies postepowanie o propagowanie uzywania narkotykow, jakies przychodzace do domu pisma z urzedu? Moze odwiedziny mundurowych? Mieszkam jeszcze z rodzina (juz niedlugo) i nie chcialbym ich niepokoic niepotrzebnie.
Jakie moga byc konsekwencje zalozenia takiego serwisu?
I co byscie doradzili, aby ich uniknac?
Pozdrawiam
Yumm
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Może i jest to dmuchanie na zimne, ale tak trzeba, dopóki serwer leży po stronie Rzeczypospolitej.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Jeśli serwer stoi poza RP to sprawa się bardzo komplikuje. Po pierwsze, wymaga to zaangażowania zagranicznych organów ścigania - żeby dowiedzieć się gdzie serwer się znajduje, kto go wynajmuje. Po drugie, nie ma nad nim fizycznej władzy, nie mogą wpaść i zarekwirować dysków i innych dowodów rzeczowych, chyba że zrobi to policja tamtego kraju. Potem trzeba wytropić właściciela w Polsce, no ostatecznie dochodzi to samo co we wspomnianym wyżej przypadku - samo udowodnienie winy. Sprawa może się zmienić gdy rozwinie się wspólnota europejska, ale i tak jeszcze takie akcje będą o wiele za drogie (z kolei o serwer w Azji nie aż tak trudno ;) )... i bezcelowe. Pamiętasz co było z redwatch?
Generalnie, nie tyle 'policji się nie chce' co dla nich ta gra jest niewarta świeczki, dobry adwokat i tak wybroni oskarżonego, bo szkodliwość czynu jest niewielka i kasa pójdzie na marne.
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Były adwokat wśród podejrzanych o handel tabletkami do produkcji metamfetaminy
Wśród 36 podejrzanych o handel tabletkami z których można wyprodukować metamfetaminę są prawnicy i farmaceuci. Zarzuty kierowania grupą przestępczą ma były ostrowski adwokat Michał D. Śledztwo w tej sprawie trwa ponad 4 lata i nie zakończyło się jeszcze, bo - jak tłumaczą śledczy - jest skomplikowane.
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.
Młodzi Kanadyjczycy na marihuanie
Według najnowszego raportu Health Canada, wskaźnik używania marihuany wśród młodych dorosłych Kanadyjczyków w 2024 r. pozostaje wysoki, przy czym prawie połowa osób w wieku 16–24 lat używała tego narkotyku w ciągu ostatniego roku.