Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Czy ktoś palił to bez mixów? I czy uprawa wymaga jakiejś specjalnej uwagi? Słyszałem że rośnie w warunkach podobnych do ziemniaków ale czy to prawda? Zasadziłem pare dni temu i chwast ma ok 5 cm.
Uwaga! Użytkownik qbus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: QQQ »
leonorus sibiricus - działanie słabe relaksujące ( razem z kolegą rozsialiśmy z 1,5 kg nasion w małopolsce po nieużytkach i łąkach , może sie przyjmie )
Leonotis leonorus - super działają płatki kwiatów zamast tytoniu w jointach z marią :)
Leonorus nepetofilia - vide leonotis leonorus , super w połączeniu z canabisem , indywidualnie działa tylko na osoby bardzo czułe na alkaloidy .
Uwaga! Użytkownik QQQ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mooss »
leonorus sibiricus (serdecznik syberyjski) w polaczeniu z grassem daje zauwazalne wzmocnienie efektow canabisu :)
Mi spalenie calego jointa z samego serdecznika syberyjskiego dalo efekt podobny do spalenia 1 bucha sredniego ziola :P
  • 313 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
Co do płuc.
Palenie L.Sibiricus lub Nepetifolia, działa korzystnie na astmę oskrzelową :)
Taki mały paradoks. Dym z tych roślinek (a konkretnie alkaloidy) rozkurcza oskrzela i lepiej się oddycha.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 422 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Norberto, będziesz miał nasiona L. nepetifolia na wiosnę ?? Bo chętnie bym kupił jak byś zechciał odsprzedac trochę :)
  • 25 / / 0
A wie ktoś gdzie znaleźć(w jakim środowisku, w pobliżu czego rośnie) ten serdecznik?Bo rozglądałem sie i ni ma.
Uwaga! Użytkownik Babil20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 99 / 0
o, nawet nie wiedziałem, ze jest o tym wątek na hajpie.
Serdecznika też hodowałem, i tka jak już panowie mówili - kwiaty czasem same (bardzo rzadko), a suszone liście mieszałem np z mj (zamiast tytku, zdecydowanie wolę tak, i już od dawien dawna z tytkiem nie mieszam).
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 422 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Ja paliłem suszone kwiaty serdecznika pospolitego, odczułem bardzo leciutkie zmiany wizualne i uspokojenie.
  • 763 / 6 / 0
ciekawe czy dało by się zrobić makumbę jak w przypadku konopii? pewno by się dało tylko czy to ma sens? :P
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Dut »
mam takie małe pytanie czy gdybym to zasadził teraz w domu to czy by to wykiełkowało?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.