Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
kwas 2-aminoetanosulfonowy
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tauryna
Działa coś tauryna na was? Bo na mnie nie bardzo..chyba, ale nie brałem tauryny na czysto tylko z kofeiną, albo pozostałościami z działania kofeiny.
Niektóre osoby piszą ,że trochę relaksuje i być może pomaga na sen.
Piszę o tutułowej subst bo Wildzen polecał to na odstawkę kofeiny więc kupiłem.
Przed chwila zjadłem 2 kapsy tauryny; w sumie dzisiaj 4g (1g rano 1g w południe i przed chwilą 2g na pusty żołądek) i być może działa coś tam stabilizująco nastrój, ale pewnie placebo (dzisiaj poleciało też wiele kapsów z kofeiną, której mam dość i nie działa już na mnie jak na początku pomimo ogromnych dawek i chciałbym już przerwę zrobić, bo łapią mnie już jakieś dołujące tylko klimaty , poza jakimś tam średnio przyjemnym fizycznym pobudzeniem, ale ciezka robota fizyczna + upał + przemęczenie + duże dawko kofy nie są za dobre na pewno i nie ma sensu ładować kupy prochu).
Okres półtrwania tego chyba nie jest długi około 1-2h.
Być może coś tam działa minimalnie przeciwlękowo/stabilizujaco, bo jak napisałem wcześniej kofeina działa na mnie tak jakby napinająco , ale możliwe, że najzwyczajniej kofeina została już wyeliminowana i się naturalnie uspokajam.
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
Działa u mnie ok.1,5 h
PL /-kol.
Jestem amatorem napojów energetycznych , także próby mixowania czystej tauryny z innymi "wspomagaczami" tej klasy
ograniczają się do efektu placebo, niektórzy mają tak z sulbutiaminą , której osobiście działanie doceniam.
Taurynie trzeba powinszować działania ... relaksacyjnego w dużych dawkach, bo do uspokajającego jest jej niestety za daleko
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods
. Primum non nocere
Żadne senności itp pierdoły :D
Tauryna przy 15g daje sympatyczne uczucie rozsadzania mięśni siłą. Wydolność zauważalnie się poprawia - mięśnie mogą pracować dłużej/mocniej bez omdlewania.
Przy 15g dochodzi lekka tendencja do agresywnych zachowań.
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Wrocław: Tak umierał szesnastoletni Sebastian. Koledzy uwięzili go cierpiącego w mieszkaniu
Dziś wiadomo już, że kolega podał mu drinka z ecstasy. Gdy chłopiec źle się poczuł, znajomi nie pomogli mu, na dodatek zamknęli w mieszkaniu leżącego na podłodze i uciekli.
UEFA wszczęła dochodzenie w sprawie sędziego, który mógł zażywać narkotyki podczas Euro w Niemczech
Unia Europejskich Związków Piłkarskich (UEFA) wszczęła dochodzenie w sprawie angielskiego sędziego Davida Coote'a, podejrzanego o zażywanie narkotyków.
Malediwy: Kanadyjczyk skazany na dożywocie za handel marihuaną
Kanadyjczyk, który na Malediwach miał spędzić wakacje życia, skończył z dożywotnim wyrokiem za handel marihuaną. Wyrok wywołał poruszenie zarówno w Kanadzie, jak i na Malediwach, przypominając światu, jak drastycznie różne są przepisy antynarkotykowe w różnych częściach globu.