Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3250 / 355 / 2
Kurde, była kiedyś taka strona co się wpisywało substancje i wyskakiwał cały profil farmakologiczny, zajebista była. Za chiny jej teraz nie mogę znaleźć, ktoś pamięta link?
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 301 / 43 / 0
@jogurt Może chodzi Ci o drugbank?

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
  • 3250 / 355 / 2
Nie, chodziło mi o iuphar: http://www.iuphar-db.org/index.jsp

Zlikwidowane, zawsze jak jest coś dobrego to likwidują, a to co jest zamiast tego to kpina. Drugbank też słabe w porównaniu z tym. Było pięknie pokazane co z czym, agonizm/antagonizm/odwrotny agonizm, z enzymami też było oprócz receptorów. Ki, EC50, IC50 - wszystko było, ze źródłami... ehh...
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 454 / 39 / 0
Generalnie planuję stworzyć coś w rodzaju banku informacji o każdej substancji, gdzie będą naprawdę ogromne ilości danych, coś w rodzaju drugbank, iuphar, psychonauta, definicje i skutki oddziałowwania na konkretny receptor, wpływ nieoborów, nadmiarów na działanie różnych substancji i wpływ substancji na powstanie niedoborów, co z czym wolno łączyć, sporo FAQ dot. każdej substancji, możliwość edycji przez każdego z użytkowników.
Takie 5 w 1, tylko potrzebuję pomocy. Zarówno merytorycznej, jak i programistycznej, raczej przed końce roku nie wystartuję, a jak już to będzie tam max. 1/4 substancji opisana.

Jak ktoś chce pomóc, to priv
  • 0 / / 0
Czy wie ktoś dlaczego odczuwam senność po mefedronie? Na codzień choruje na przewlekłe zmęczenie, ale 2 lata temu jak brałam wszelkiego rodzaju używki w tym mefedron, substancje pobudzały mnie, a teraz od sierpnia nie doznałam żadnego stanu euforii po zażyciu 4mmc
  • 53 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: tomekkann »
Raczej to niemożliwe. Może to nie to co wcześniej było? Senność w żadnym stopniu nie powinna występować po tego typu subst
ODPOWIEDZ
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.