Inteligencja (od łac. intelligentia – zdolność pojmowania, rozum) – zdolność do postrzegania, analizy i adaptacji do zmian otoczenia. Zdolność rozumienia, uczenia się oraz wykorzystywania posiadanej wiedzy i umiejętności w różnych sytuacjach. Cecha umysłu warunkująca sprawność czynności poznawczych, takich jak myślenie, reagowanie, rozwiązywanie problemów.
To jak najbardziej mozemy wpływać na własną inteligencję za pomocą środków chemicznych czy to medykamentow czy ziół.
Swoją drogą to gdyby zostawić ten fragment:
Zdolność rozumienia, uczenia się oraz wykorzystywania posiadanej wiedzy i umiejętności w różnych sytuacjach
To możnaby się pokusić o stwierdzenie, że wiele substancji uspokajających zwiększa naszą inteligencję
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Tylko bez odpowiedniego przygotowania i wiedzy lepiej się w to nie bawić a szczególnie ćpając nawet okazjonalnie pijąc alkohol !.
28 listopada 2024Amunicja pisze:Raczej bym powiedział, że to co się robi po konkretnych prochach może (ale nie musi) wpływać na IQ. Np wyżej wspomniane czytanie książek (pytanie ile się z tego pamięta na trzeźwo ;)) czy załapanie jakiejś zajawki czy zainteresowania po stimach, które później zostaje na trzeźwo.28 listopada 2024kosmita89 pisze: Wysokie dawki kodeiny w moim przypadku miały zdecydowanie zwiększone postrzeganie świata i percepcji w otoczeniu i moim życiu codziennym. Na co dzień zażywając kodeinę stałem się bardziej kreatywny, uwielbiałem czytać książki na morfinie i zwiększyłem w ten sposób niejako trochę swoją inteligencję. Niejako można powiedzieć, że morfina i kodeina ma jakiś (paradoksalny choć niewielki) wpływ na intelekt.
Przykładowo ja kiedyś zainteresowałem się medytacją i czakrami, po DXM mi się całkiem nieźle medytowało i spodobało mi się to (sam stan po DXM dał zrozumienie, dlaczego tego potrzebuję), zainteresowanie i praktykowanie zostało do dzisiaj :)
Bo muszę mu przyznać rację sam bym na to nie wpadł od siebie jeszcze dodam, że związki agonistyczno cholinergiczne będą dopełnieniem tych Gaba-ergicznych.
Reasumując rezultatem jest jednostka o wybitnym opanowaniu w każdej sytuacji z ostrym jak brzytwa nie pozostawiającym złudzeń umysłem.
Nawet zajechne receptory dopaminergiczne nie będą tak przeszkadzać a to jak ma je dana jednostka kwalifikuje ją do bycia lepszej.
Proste
Ja tego przerobiłem tony i zawsze jak udawało mi się coś przyspieszyć to odbywało się to kosztem czegoś innego. Zazwyczaj kosztem odczuwania emocji.
M.in dlatego inteligentniejsi ludzie są bardziej podatni na depresję czy nerwicę. I jest to naturalny bieg wydarzeń.
Jak już kumałem wiele rzeczy to inni wydawali się głupsi, bo to ja wiedziałem x, y czy z.
A najgorsze, że mózgu pracującego szybciej nie dało się wyciszyć ot tak.
Może gdyby to była opcja "pracuj szybciej w pracy a poza nią wolniej" to byłoby ok.
Z drugiej strony.
Patrząc na to co jedzą użytkownicy hajpa (choć nie tylko) to nawet gdyby Wam stworzyć dodatkowe komórki lub rozbudzić te uśpione to czym Wy chcielibyście je odżywić ? Skoro w Polsce spożycie kwasów tłuszczowych omega 3 jest na tak niskim poziomie ?
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
-Farmakologiczne poszerzanie możliwości zwiększania IQ.
-Farmakologiczne ułatwianie procesów intelektualnych
niezbędnych przy przetwarzaniu informacji.
Bo samo nieuściślone zwiększanie IQ to jak urban legend uczenia się na pamięć książki w nocy po stymulancie.
NAUCZYŁEŚ SIĘ 1000 SPOSOBÓW JAK TEGO NIE ROBIĆ
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
"Ciężarna 14-latka z zapaleniem wątroby i AIDS trafiła do nas z domu publicznego".
"Często chodzę z rodziną na spacery po parku i widzę pięknych, dobrze ubranych młodych ludzi, którzy czegoś szukają. Wiele osób myśli, że zbierają liście lub kwiaty, ale oni szukają woreczków pod kamieniami, pod kłodami. To setki młodych ludzi, którzy codziennie zażywają narkotyki" — mówi Anton, który mieszka w Mołdawii. W jego kraju problem z niedozwolonymi substancjami staje się coraz większy.
Syrop "przyjaciel matek". Dzieci spały jak zabite, niektóre nigdy się nie budziły
Syrop dla dzieci na bazie opium i alkoholu? A może preparaty z kokainą lub heroiną na różne dolegliwości? To produkty, które w minionych wiekach były powszechnie stosowane zarówno w uspakajaniu oraz leczeniu dzieci, jak i dorosłych. Dopiero z czasem okazało się, że preparaty te bardziej szkodziły niż pomagały.
Elton John zdecydowanie przeciwny legalności marihuany
Ikona Roku 2024 według magazynu „Time”, Elton John, nie ma wątpliwości co do tego, jakie jest jego zdanie na temat legalności marihuany w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Gwiazdor estrady, który w swej burzliwej przeszłości ma bogaty rozdział narkotykowy, jest temu całkowicie przeciwny.