Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 199 / 8 / 0
robicie co chcecie ) na 10mg selegiliny - magiczny środek; bez zbytniej przesady ,10mg przy bardzo mocnym staraniu się aby jak najwięcej się wchłoneło - tj. posiłek z odpowiednią ilością tłuszczy; - nie normuje tego co się je) - w OGÓLE
-jestem na sele już dobre 2miesiące i jade dalej) - czasem się czuję jak by mi brakowało serotoniny ,ale to dlatego ,że poprostu odstawiłem przed selegiliną- escitilopram; ,nie specjalnie - poprostu nadszedł czas; aby to zrobić; - w takich dniach poprostu idzie 15sele w 2-3dawkach podzielonych taj rano i wieczorem... niech nikt sobie nie wkręca przypadkiem ,że to zabawa jak z amf/metamf; ..heh - nołfakinłej aby ktoś to odczuł; ...ogólnie czasem bywało trudniej, tj poddenerwowanie, rozdraznienie itp.. ale to raczej nie z winy selegiliny;
- także zabawy z amf i tym podobnymi specjałami nie niosą wedle mych odczuć jakichkolwiek interakcji nawet w mym przypadku na 15mg sele....

testuję obecnie l-dopę ale spokojnie; narazie w postaci fasolek twardych jak kamień) ,kakao) 4 life) itp... czekam na dostawę PEA a raczej betaPEA ..wolę to napewno bardziej niż Wellbutrin czy tam metylofenidat; ...mam add tak btw; więc "może" inaczej odczówam działanie stymulantów ...może; .
tak czy siak polecam 4life) czy to 5mg/tygodniowo; czy 10+ dziennie... bez piepszenia> - na zdrófko!)
Pozdrawiam

a jeszcze jedna imo bardzo ciekawa sprawa ...papierosy straciły tą"moc" ...mógłbym spokojnie żucić palenie) podobnie jak przy Wellbutrinie; ale lubie palićXD) ...to jest bardzo ciekawa zależność pomiędzy maoB a PEA )
  • 179 / 3 / 0
dobieram do sele trochę trampka i męczy mnie senność, że jak siądę tylko to oczy mi odpływają , bez trampka też tak miałem czy macie jakiś na to sposób czy samo przejdzie czy tak już będzie działać?
  • 5 / / 0
THatmanC pisze:
testuję obecnie l-dopę ale spokojnie; narazie w postaci fasolek twardych jak kamień) ,kakao) 4 life) itp...
THatmanC, a jakie dawki L-DOPy testujesz z selegiliną. Mam gdzieś w apteczce Madopar 250 (200 mg L-DOPA + 50 mg benzerazyd). Na mnie to połaczenie nie działało w żaden sposób pozytywnie, miałem trzy testy i każdy zakończył się niesamowitą sennością. Od jutra wróce do samej selegiliny, żeby zobaczyć jak faktycznie ta substancja działa, bo zdaje się ze dla mnie ma zbyt subtelne działanie, żebym cokolwiek zauważył, jedynie w miksach miałem boost kwasowego tripa,

pzdr.
  • 199 / 8 / 0
heh; właśnie proszę ciebie tu matma wysiada bo 1+1 to nie 2 a 6+ ) ,masz syntetyka z zastępca carbidopy ,ale się sprawdzi; ,senność przy tym to normalne bo my ludzie nie żyjemy na 1 czy 3ch neuroprzekaźnikach; jest ich dużo więcej ,chcesz poczuć życie? to do sele i ldopy dodaj 5htp/escitilopram i cos na noradrenalinę ,albo sudafed albo yohimbinę ,w NRI nie ma sęsu się bawić;
dawki l-dopy ale nie syntetyka tylko dpaMUCUNA standaryzowana; na l-dopę to będzie dziennie do 350mg samej l-dopy) ale nawet poczuć można i 120mg; ...tylko ,że ja nie szukam tripów ostrych co zastępstwa metylofenidatu.
pozdrawiam
SELE4LIFE!
  • 7 / / 0
Witam, mozna laczyc selegiline z olanzapina prosze o odpowiedz z gory dziekuje ???
  • 87 / 3 / 0
Na razie jestem rozczarowany zacząłem dzisiaj od 5mg Selegiliny. Chciałem nią wesprzeć działanie fluoksetyny (20mg/d od trzech tygodni). Już po 20 minutach od wzięcia tabletki czułem się otumaniony (charakterystyczne uczucie pływania jak na początku brania ssri), po chwili nastąpiło delikatne podwyższenie nastroju i gadatliwość, które po upływie godziny przekształciły się w lęk, niepokój i nawrót depresji. Mam nadzieje, że do jutra to minie. Może jeden dzień to zbyt krótko, żeby stwierdzić czy lek działa ja jednak sobie odpuszczam, sama fluoksetyna działa na mnie niczego sobie nie chciałbym tego zepsuć.
  • 199 / 8 / 0
..to nie psuj ,sele działa ok 2tygodni ,tj inhibicja maoB ,po przyjęciu tabletki mamy tyci amfy i metamfetaminy w organiźmie przez pewnie kilka h ,będąc podatnym itp. mogłeś tak się poczuć;
  • 338 / 2 / 0
THatmanC pisze:
..to nie psuj ,sele działa ok 2tygodni ,tj inhibicja maoB ,po przyjęciu tabletki mamy tyci amfy i metamfetaminy w organiźmie przez pewnie kilka h ,będąc podatnym itp. mogłeś tak się poczuć;
metabolitem selegiliny jest nie aktywny izomer metaamfetaminy, zas ilosc amfetaminy jest grubo ponizej dawki progowej.
  • 199 / 8 / 0
powiedz mi coś czego nie wiem? ja ci powiem ,że dziwne jest to ,że po" przyjęciu dawki sele zawsze jestem jakby po "kawie" ...ciekawe ocb nie?
i bez zbędnego gadania ,jestem na sele już kilka mcy.
  • 1141 / 9 / 0
THatmanC pisze:
powiedz mi coś czego nie wiem? ja ci powiem ,że dziwne jest to ,że po" przyjęciu dawki sele zawsze jestem jakby po "kawie" ...ciekawe ocb nie?
i bez zbędnego gadania ,jestem na sele już kilka mcy.
Potwierdzam powyższe z tą kawą, jeśli to co napiszę niżej to nie było placebo ;-)

Sele ma wjazd? Jakies 10 minut po posiłku ze sporą liczbą tłuszczu, zagryzionym pełną gamą supli i zapitym dwiema filiżankami green tea i oczywiście 5mg Sele :-p
Miałem przez jakieś 30 minut taką narastającą, bliżej niezidentyfikowaną stymulację i tak naprawdę była ona umysłowo fizyczna :nuts:
Ogólnie później zadziałała sedacyjnie, było tak beztrosko i właściwie jest.

Te działanie jest takie subtelne, nie do wyczucia i jak ktoś jeszcze raz napisze że na niego nie działa to ihaha :-D

Gdyby mi ktoś to dał jako placebo i powiedział że będzie miało wjazd, to bym tylko go poczuł i pomyślał później że mnie zmuliło i rozleniwiło z nic nierobienia.

Kolego, jest jakaś różnica w dawkowaniu raz dziennie, a rozłożone na dwa razy powiedzmy dawka 10mg?
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.