Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 226 / 10 / 0
Dostępna w aptekach jest już selegilina? Jakie nazwy dokładnie? Potrzebuje sprawdzić apteczną bo używam prochu.... Jak ktoś chce mi pomóc priv
  • 141 / 7 / 0
Selgres
  • 483 / 14 / 0
@psycho112233
Ostatnio kupowałem więc dam Ci odpowiedź. Recepta i ja w ulubionej aptece.
Oto co mnie spotkało.
Selgres 5mg brak na stanie apteki ale na zamówienie na next day do odbioru, i tak bylo. Z mojego doświadczenia nie ma żadnego problemu.
  • 45 / 7 / 0
Jak działanie selegiliny na aspety depresji, derealizacji i funkcji kognitywnych ? Zmęczyło mnie już branie tych wszzystkich SSRI, SNRI i neuroleptyków które nic nie daja i tlyko zamulają. Polecanie Sele?
  • 483 / 14 / 0
Mi pomogło na depresje i funkcje kognitywne ale znowu nasiliło po jakim czasie mocno nerwicę i lęki, przez to zacząłem brać z benzo i czułem się dobrze ale ten mix uzależnia. Brałem tylko kilka miesięcy, później w szpitalu mi odstawili ale to inna historia.
  • 45 / 7 / 0
@kwasiarz jaką dawke brałeś? jakie skutki uboczne? działanie słabło z czasem? na co dostałeś ? Ja mam w szufladzie ale się trochę cykam jak przed każdym nowym wynalazkiem, ale jestem już zmęczony tymi śmiesznymi SSRI, SNRI itd
  • 483 / 14 / 0
Na początku 5mg po jakims czasie 10mg dziennie. Skutki uboczne? No u mnie nasilenie nerwicy, lęków, innych nie bylo u mnie lub nie pamietam.
Ja sam sobie takie leczenie wtedy wybrałem.
Rozumiem też poprzerabialem SSRI,SNRI,TLPD, SARI itd:) Mialem wrażenie, ze po jakimś czasie przestało sele na mnie działać (moze po 2 lub 3 miesiącach?)
@paxtiniarz
  • 45 / 7 / 0
ktoś testował w niskich dawkach (np. 1.25 , 2,5 mg co 2,3 dni?) Po odstawieniu macie taki lepszy humor? Parę dni brałem i raz wieczorem taka wkrętka że mam niskie ciśnienie i jak usne to się nie obudzę ;d
ODPOWIEDZ
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.