Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 226 / 10 / 0
Dostępna w aptekach jest już selegilina? Jakie nazwy dokładnie? Potrzebuje sprawdzić apteczną bo używam prochu.... Jak ktoś chce mi pomóc priv
  • 141 / 7 / 0
Selgres
  • 489 / 14 / 0
@psycho112233
Ostatnio kupowałem więc dam Ci odpowiedź. Recepta i ja w ulubionej aptece.
Oto co mnie spotkało.
Selgres 5mg brak na stanie apteki ale na zamówienie na next day do odbioru, i tak bylo. Z mojego doświadczenia nie ma żadnego problemu.
  • 46 / 7 / 0
Jak działanie selegiliny na aspety depresji, derealizacji i funkcji kognitywnych ? Zmęczyło mnie już branie tych wszzystkich SSRI, SNRI i neuroleptyków które nic nie daja i tlyko zamulają. Polecanie Sele?
  • 489 / 14 / 0
Mi pomogło na depresje i funkcje kognitywne ale znowu nasiliło po jakim czasie mocno nerwicę i lęki, przez to zacząłem brać z benzo i czułem się dobrze ale ten mix uzależnia. Brałem tylko kilka miesięcy, później w szpitalu mi odstawili ale to inna historia.
  • 46 / 7 / 0
@kwasiarz jaką dawke brałeś? jakie skutki uboczne? działanie słabło z czasem? na co dostałeś ? Ja mam w szufladzie ale się trochę cykam jak przed każdym nowym wynalazkiem, ale jestem już zmęczony tymi śmiesznymi SSRI, SNRI itd
  • 489 / 14 / 0
Na początku 5mg po jakims czasie 10mg dziennie. Skutki uboczne? No u mnie nasilenie nerwicy, lęków, innych nie bylo u mnie lub nie pamietam.
Ja sam sobie takie leczenie wtedy wybrałem.
Rozumiem też poprzerabialem SSRI,SNRI,TLPD, SARI itd:) Mialem wrażenie, ze po jakimś czasie przestało sele na mnie działać (moze po 2 lub 3 miesiącach?)
@paxtiniarz
  • 46 / 7 / 0
ktoś testował w niskich dawkach (np. 1.25 , 2,5 mg co 2,3 dni?) Po odstawieniu macie taki lepszy humor? Parę dni brałem i raz wieczorem taka wkrętka że mam niskie ciśnienie i jak usne to się nie obudzę ;d
  • 23 / 1 / 0
24 kwietnia 2025kwasiarz pisze:
@psycho112233
Ostatnio kupowałem więc dam Ci odpowiedź. Recepta i ja w ulubionej aptece.
Oto co mnie spotkało.
Selgres 5mg brak na stanie apteki ale na zamówienie na next day do odbioru, i tak bylo. Z mojego doświadczenia nie ma żadnego problemu.
Witam.
Wlasnie szukam legitnego zrodelka selegiliny do testow by podzialac cos przeciw anhedonii i tego braku pradu w glowie. probowalem wielu rzeczy poza SSRI i nie chce ich probowac.

Wybieram sie niedlugo do Polski robic prawko na Moto i myslalem zeby podjechac prywatnie do jakiegos psychiatry i przypalic jana ze bralem SSRI i nie pomagaly, czy mi nie wypisze selegiliny. Ty jak gadasz z dokiem? Ciezko dostac recepte? PS. jakbym szedl to i tak prywatnie
  • 33 / 2 / 0
Siema , mam sele 3opak , udało się bez najmniejszego problemu na e-recke a naczytałem się tutaj że będzie mega problem.
Biorę tylko 2 dni ale delikatne działanie na dopaminę już czuć, ja biorę doustnie połykając w dawce 5mg i na tej dawce zostanę z tydz-dwa żeby zobaczyć czy coś zadziała ten lek pozytywnie , nie będę szedł powyzej 10mg d-o , pobiorę i dam znać , na forum widzę że 5mg to 1.5podjezykowo a niektórzy ładne dawki tu stosowali.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.