Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1343 / 18 / 0
Chodziło o Piridol, ale baclofen tez - zbyt duzo przeciwskazan. tetra byłby dobry, na razie dostałem alpro, za m-c pogadam z p. doktor o tetra
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 130 / 1 / 0
Osobiście na rozluźnienie mięśni próbowałem 4 benzodiazepin - alpra, tetra, etiz i bromek. Ten ostatni działa na mnie najlepiej, tetrazepam niby jest docelowo na rozluźnienie, ale nie za bardzo podziałał w moim przypadku.
  • 1343 / 18 / 0
czyli jest sens prosic psychiatre o bromka na rozluźnienie mięśni, mówiac, ze rzekomo wszyskie mam spiete bo ebaleyaufayayayuuu? (sorry, wziałem alpre i 3 piwo żłopie)
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 35 / / 0
Ciągnie mnie ten tetrazepam, bo to co najbardziej lubię w benzo to rozluźnienie mięśni. Może to była by dla mnie alternatywa dla rolek tylko, że te drugie są dużo tańsze a tetra pewnie z moją tolerką starczy mi na dwa razy. Szkoda, że nie ma u nas jak w USA np. Valium 10 mg po 100 tabsów
  • 1188 / 5 / 0
Ja bym była za klonazepam, on najmocniej rozluźniał mi mięśnie ze wszystkich benzo jakie brałam. Po klonach czuję najmocniejsze działania fizyczne, na alprze np. bardziej czuję działania psychiczne, przeciw lękowe.
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / / 0
jeśli chodzi o rozluźnienie mięśni eti działa bardzo satysfakcjonująco
Nocne życie kusi, więc i tak tu wrócisz...
  • 45 / 2 / 0
Myślę, że Etizolam trochę gorzej rozluźnia mięśnie od Klonazepamu, lub Estazolamu.;)

Myślisz, bo tak Ci się wydaje, czy tak słyszałaś czy co? - 666
Skolorowiłem Ci tę wstawkę, boś źle kliknął, czy coś - SRTN

Myślę tak z doświadczenia porównując wymienione substancje pod względem działania "rozluźniającego" mięśnie.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2016 przez 666, łącznie zmieniany 1 raz.
Na górze tramadol,
na dole tramadol itd. :-p
  • 2916 / 242 / 0
Jak chcecie tylko rozluźniać mięśnie to żadne benzo - szkoda tolerancji, której zapas się może przydać w przyszłości. Baclofen też odpada, również miesza przy GABA(-B). Polecam (nie pierwszy i nie ostatni raz) tolperizon w leku Mydocalm Forte (150mg/tab), działa naprawdę super, żadnych efektów ubocznych nie odczuwam, nie ma też czegoś takiego jak "odstawka" - możecie z dnia na dzień przestać brać i nie będzie żadnych chorych jazd na bani, lęków, bezsenności i innych schizów jakie pojawiają się przy nagłej odstawce benzo po dłuższym ciągu. Jak nie obce wam igiełki to możecie nawet ten zwykły (Tolperis VP) dawać iv - biodostępność doustnie to tylko 20%, a dożylnie to się domyślnie sami ;]
Dawny nick: tur3k
  • 1130 / 48 / 0
Tolperis nie nadaje sie do takiego typowego rozluzniania miesni o jakie chodzi benzozercy i ktore dodatkowo sprawdza sie przy tramcu. Przejadlem tego kilka paczek, bo wspomaga dzialanie nlpztow przy moich problemach z kregoslupem i takiego odczuwalnego zwiotczenia o jakim pisalem powyzej (jak po klonach np.) nie ma mowy. Chyba, ze iv...
Baclo nie probowalem, ale pewnie bardziej by sie nadal.
  • 361 / 12 / 0
Tolperizon dobrze rozluźnia mięśnie, ale nie daje przy tym przyjemnego odczucia, tyle. baklofen u mnie działa cuda w kwestii rozluźnienia mięśni, przy okazji spełnia też inne funkcje. Także macie do wyboru, każdy niech wybierze, to co uważa za słuszne.
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.