...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 714 / 435 / 0
Leczyłem się w nowym dworku, skończyłem roczną terapię dokładnie 11 miesięcy temu. Jeżeli masz jakieś pytania to odezwij się do mnie.
@DobryWujas
Na jakiej byłeś filii, mozliwe że się znamy.
  • 217 / 66 / 0
@Dobrywujaszek czym jest AS? :I
lol [*]
  • 749 / 171 / 0
@tosieniedzieje
Na nowym dworku byłem.

@ErenKruger
AS - abstynencja seksualna.
  • 714 / 435 / 0
A ja na jokerze. U nas nie było abstynencji seksualnej na filii. Znaczy na początku jak byłem to obowiązywało ale potem zmieniła się kierowniczka i można było się normalnie ruchać i wchodzić w związki.
Poza tym ja bardziej czułem się tam jak na kolonii. Sam zapewniłem sobie ten komfort swoją osobą ponieważ zukładowalem się praktycznie z całą wiarą. Układ dosłownie na wszystko.
  • 407 / 40 / 0
Ma ktos w miare świeżą opinie osrodka familia w Gliwicach?
  • 14 / / 0
10 lutego 2025tosieniedzieje pisze:
A ja na jokerze. U nas nie było abstynencji seksualnej na filii. Znaczy na początku jak byłem to obowiązywało ale potem zmieniła się kierowniczka i można było się normalnie ruchać i wchodzić w związki.
Poza tym ja bardziej czułem się tam jak na kolonii. Sam zapewniłem sobie ten komfort swoją osobą ponieważ zukładowalem się praktycznie z całą wiarą. Układ dosłownie na wszystko.
Zawsze mnie to zastanawiało. Podejmujesz decyzję o leczeniu i spędzeniu dużej ilości czasu w takim smutnym przybytku jak ośrodek, jednoczenie przejawiając zachowania które sprawiają że Twój pobyt w takim ośrodku jest bezsensowny i skazany na porażkę. To nie lepiej było zostać na zewnątrz i robić dalej to co robiłeś (ćpać)?
  • 2 / / 0
09 lutego 2025DobryWujas pisze:
Nikt Ci nie napisze tam z zewnątrz, bo po prostu nie wolno mieć tam telefonu. AS jest w prawie każdym ośrodku. Zapomniałem już jak to w ND jest. Niech ktoś mnie naprostuje. Chociaż pary mogły tam trafić że względu na specyficzny sposób leczenia. Szlugi wolno palić, po ciszy nocnej nie. Kawy też wpisujesz bo chyba 3 wolno tylko. Ja byłem w 2022 r. I takie szczątkowe dane mogę Ci podać. Aha od 6 do 22 cisza nocna
Dzięki za info. Jestem sama niemam nie w parze. A w sobotę i niedzielę też do 22 cisza nocna czy później np 00? To co już po tej ciszy nie mogę wyjść zapalić ? Albo na dwór na chwilę? Pilnują tego aż tak czy można to jakoś obejść? Jak z jednego zrezygnuje (fetka:) to boję się że będę chciała to jakoś inaczej zrównoważyć. Wyrzucą mnie za As jakby mi się zdarzyło, bo czytałam gdzieś że ktoś tam kilka razy złamał i nic? :)
Kawy nie piję :) Jak tam z łazienkami jest wspólna jakaś centralna czy w pokoju ? Pokoje dziewczęce ilo osobowe? Fajnie by było jakieś aktualne info, bo wiem że to co chwile się może zmieniać (tak gdzieś wyczytałam że nawet w ciągu 4mc). A i jeszcze czy dziewczyny mogą wchodzić do pokoi chłopaków ? Tam są wogóle pokoje na klucz czy coś ? Z góry dzięki ale muszę się mentalnie nastawić najpierw
  • 14 / / 0
Czy ktoś z Was może pamięta jak są warunki socjalno-bytowe w Ośrodku przy ulicy Tramwajowej w Toruniu? Tzn. czy łazienki z WC są w pokojach czy na korytarzu, ilu osobowe pokoje i jaki jest ogólnie standard? Wiem że to nie hotel Ritz, ale mnie zastanawia. Dzięki.
  • 3 / / 0
Na Tramwajowej w Toruniu część pokoi ma łazienkę w pokoju i to jest ta nowa część wybudowanego budynku a na stara część ma wspólną łazienkę na korytarzu. Pokoje są 2, 3 maksymalnie 4 osobowe. Standard jest naprawdę dobry a ja tam skończyłem dwa razy terapię. Raz 8 miesięcy na długoterminowej a raz na nawrotówce 4 miesięcznej.
  • 1468 / 520 / 0
A ja jeszcze raz powtórzę, Monar Grabowo to złodzieje a terapeuci poniżają pacjentów.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.