Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 1450 / 18 / 0
Jaka jest optymalna różnca w czasie po między stosowaniem tyrozyny a białkiem. Powiedzmy po 6-tej wypiję tyrozyę z B6-tką to kiedy mogę zjeść pełne śniadanko (węgle,białko.tłuszcze).
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 100 / 1 / 0
W białku masz Tyrozyne
Natomiast suplement Tyrozyny najlepiej się wchłania na pusty żołądek
Węglowodanach zawarty jest "Tryptofan"(powstaje z niego Serotonina)
Tryptofan z Tyrozyną walczą ze sobą które wejdzie do mózgu i jaki neuroprzekaźnik utworzy wiec myślę ze 1 h wystarczy przerwy
Uwaga! Użytkownik krato33 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 66 / / 0
Imo ALC i ALT się nie opłacają, może ta druga przez pierwsze kilka razy działała na poziomie mocnego placebo. ALC dodatkowo wydaje mi się, że trochę otumania. nie wiem tego na pewno, ale często gdy właśnie ją dodawałem zdarzały się dziwne drobne błędy, niezbyt czyste myślenie. Wydaje mi się, że już DMAE lepiej działa.

Inne pytanie. Z uwagi na fakt, że używam łącznie kilka gramów niezbyt smacznych i prawdopodobnie niezbyt korzystnych dla jamy ustnej substancji zacząłem ostatnio podawać je w bombkach, zamiast rozpuszczać. Jak z takim rozwiązaniem długoterminowo? Kapsułki zajmą więcej czasu na przygotowanie i byłoby ich kilka. Myślę zacząć jeść kurkumę i tu również ew. bombki byłyby fajne ;d W tym wypadku jadłbym ok. 5 bombek dziennie. Wszystko fajnie, przypomina mi się ciągle obraz kolegi z podstawówki, który jadł chusteczki, a z którego się śmiałem ;)
  • 3362 / 349 / 0
Chusteczki to celluloza, innymi slowy blonnik, nic ci sie nie stanie jedzac chusteczki, ale jesli ci to bardzo przeszkadza to kup sobie kapsulki i kapsulkownice za grosze na allegro.
  • 1472 / 196 / 0
FajnieJest pisze:
Chusteczki to celluloza, innymi slowy blonnik, nic ci sie nie stanie jedzac chusteczki, ale jesli ci to bardzo przeszkadza to kup sobie kapsulki i kapsulkownice za grosze na allegro.
Jednak jedzenie chusteczek psychologicznie wydaje się trochę dziwne i "biedne". Kapsułki kosztują kilka zł, więc to dużo lepsza opcja, od razu substancja przypomina bardziej lek niż drag ;)
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 761 / 13 / 0
Czego mogę się spodziewać po jedzeniu 3x 500mg acetylo-n-tyrozyny? Dodam, że będę jeść względnie na pusty żołądek- godzina po posiłku, ale minumim 1,5h przed kolejnym. Do każej porcji B6, 50mg oraz witamina E.
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 103 / 1 / 0
Z pozytywnych efektów możesz odczuć:
euforię, pobudzenie, energię, poprawę samopoczucia, poprawę koncentracji, skok libido.
Z negatywnych efektów możesz odczuć:
ból żołądka, brain foga, niepokój, ból głowy, nadmierny popęd = trudno skoncentrować się, oszołomienie, nudności.
  • 1450 / 18 / 0
Po ile witaminy E do każdej dawki po 500mg? Patrzę, że kapsy są tylko po 100mg. Nie za dużo będzie 0,3g dziennie?
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 103 / 1 / 0
Trochę za dużo według mnie. 100 mg wystarczy...

Czym można poprawić gęstość receptorów dopaminowych/ewentualnie jak je uwrażliwić?(czy to ma jakiś pozytywny efekt?)
Co podnosi BDNF/NGF?
  • 286 / 12 / 0
Zmienianie wrażliwosci receptorów dopaminowych prowadzi czesto do chorób. Przykład: długotrwałe stosowanie neuroleptyków (leków przeciwpsychotycznych) prowadzi do nadwrażliwosci receptorow dopaminowych D2 i dyskinezy późnej. Uważa się, że za psychoze amfetaminową odpowiada zwiekszona aktywnosc dopaminy. Co do schizofrenii to tylko hipotezy i spekulacje ale również wystepuje zwiekszona aktywnosc/powinowactwo dopaminy do receptorow.
ODPOWIEDZ
Newsy
Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.