Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 199 / 13 / 0
Jakieś fajne RCki są legalne w Japoni? Może się wybiorę na wakacje i jakby się okazało, że jakieś benzofury albo 3mmc są still legal to chętnie posmakuję. Zna ktoś jakieś sklepy?
  • 3027 / 649 / 0
Osobiście nie byłem w stanie znaleźć nawet jednego sklepu RC z Japonii, powodzenia:D
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
  • 2392 / 663 / 0
A co , umiesz w kanji czytać ?? czy bedziesz losował odczynnik z nadzieją że sie trafi 3 mmc? xD
  • 199 / 13 / 0
Mogę losować, nie musi być koniecznie 3mmc xD
I liczyłem, że będzie dodatkowo anglojęzyczna :D
Zresztą shit, jestem na moklo, zapomniałbym się. To w sumie nieaktualne, biorę torbę baklo i kody i tyle.
  • 2104 / 467 / 37
Lubisz koks?
  • 1080 / 126 / 3
  • 3497 / 742 / 9
W sumie to na myśl mi przyszła scena z filmu Babel gdzie głuchoniema dziewczyna naćpała się dropsami na dyskotece. Więc chyba z nielegalami nie powinno być problemu.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2104 / 467 / 37
Nie ryzykowałbym kilkuletniego pobytu w japońskim więzieniu dla naćpania się, poza tym to, że w filmie łatwo było ogarnąć dropsy, to nie znaczy że tak samo będzie naprawdę.
Lubisz koks?
  • 356 / 71 / 0
z tego co wiem handlem narkotykami zajmuja sie tamtejsze gangi yakuzy (to sie odmienia?)
  • 1056 / 153 / 0
Zgadza się i w miarę upływu czasu sprzedają coraz więcej narkotyków. Kiedyś to było nie do pomyślenia, bo kultura Japonii wyraźnie piętnuje osoby nadużywające jako słabych mężczyzn, obywateli, ale teraz się wszystko zmieniło.

https://www.japantimes.co.jp/news/2020/ ... rugs-2019/
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.