Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 199 / 13 / 0
Jakieś fajne RCki są legalne w Japoni? Może się wybiorę na wakacje i jakby się okazało, że jakieś benzofury albo 3mmc są still legal to chętnie posmakuję. Zna ktoś jakieś sklepy?
  • 2749 / 590 / 0
Osobiście nie byłem w stanie znaleźć nawet jednego sklepu RC z Japonii, powodzenia:D
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 2392 / 654 / 0
A co , umiesz w kanji czytać ?? czy bedziesz losował odczynnik z nadzieją że sie trafi 3 mmc? xD
  • 199 / 13 / 0
Mogę losować, nie musi być koniecznie 3mmc xD
I liczyłem, że będzie dodatkowo anglojęzyczna :D
Zresztą shit, jestem na moklo, zapomniałbym się. To w sumie nieaktualne, biorę torbę baklo i kody i tyle.
  • 2104 / 465 / 37
Lubisz koks?
  • 1075 / 125 / 3
  • 3459 / 731 / 9
W sumie to na myśl mi przyszła scena z filmu Babel gdzie głuchoniema dziewczyna naćpała się dropsami na dyskotece. Więc chyba z nielegalami nie powinno być problemu.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 2104 / 465 / 37
Nie ryzykowałbym kilkuletniego pobytu w japońskim więzieniu dla naćpania się, poza tym to, że w filmie łatwo było ogarnąć dropsy, to nie znaczy że tak samo będzie naprawdę.
Lubisz koks?
  • 356 / 69 / 0
z tego co wiem handlem narkotykami zajmuja sie tamtejsze gangi yakuzy (to sie odmienia?)
  • 1042 / 150 / 0
Zgadza się i w miarę upływu czasu sprzedają coraz więcej narkotyków. Kiedyś to było nie do pomyślenia, bo kultura Japonii wyraźnie piętnuje osoby nadużywające jako słabych mężczyzn, obywateli, ale teraz się wszystko zmieniło.

https://www.japantimes.co.jp/news/2020/ ... rugs-2019/
ODPOWIEDZ
Newsy
Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.