Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 199 / 13 / 0
Jakieś fajne RCki są legalne w Japoni? Może się wybiorę na wakacje i jakby się okazało, że jakieś benzofury albo 3mmc są still legal to chętnie posmakuję. Zna ktoś jakieś sklepy?
  • 3031 / 655 / 0
Osobiście nie byłem w stanie znaleźć nawet jednego sklepu RC z Japonii, powodzenia:D
miłość, trzeźwość, pokora
  • 2392 / 664 / 0
A co , umiesz w kanji czytać ?? czy bedziesz losował odczynnik z nadzieją że sie trafi 3 mmc? xD
  • 199 / 13 / 0
Mogę losować, nie musi być koniecznie 3mmc xD
I liczyłem, że będzie dodatkowo anglojęzyczna :D
Zresztą shit, jestem na moklo, zapomniałbym się. To w sumie nieaktualne, biorę torbę baklo i kody i tyle.
  • 2104 / 467 / 37
Lubisz koks?
  • 1080 / 126 / 3
  • 3497 / 742 / 9
W sumie to na myśl mi przyszła scena z filmu Babel gdzie głuchoniema dziewczyna naćpała się dropsami na dyskotece. Więc chyba z nielegalami nie powinno być problemu.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2104 / 467 / 37
Nie ryzykowałbym kilkuletniego pobytu w japońskim więzieniu dla naćpania się, poza tym to, że w filmie łatwo było ogarnąć dropsy, to nie znaczy że tak samo będzie naprawdę.
Lubisz koks?
  • 356 / 71 / 0
z tego co wiem handlem narkotykami zajmuja sie tamtejsze gangi yakuzy (to sie odmienia?)
  • 1059 / 154 / 0
Zgadza się i w miarę upływu czasu sprzedają coraz więcej narkotyków. Kiedyś to było nie do pomyślenia, bo kultura Japonii wyraźnie piętnuje osoby nadużywające jako słabych mężczyzn, obywateli, ale teraz się wszystko zmieniło.

https://www.japantimes.co.jp/news/2020/ ... rugs-2019/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.

Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów

FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.