ODPOWIEDZ
  • 21 / 2 / 0
Siemanko wszystkim,generalnie mam pytanie odnosnie czasu w ktorym zmieniamy fotoperiod,czy jest to jakos sztywnie okreslone czy poprostu kiedy osiagniemy satysfakcjonujacy nasz rozrost roslin i zajmowane miejsce(wiadomo podczas flo jeszcze troche podrosnie)-wtedy przelaczamy tyle z teori wiem.
Rozchodzi mi sie czysto teorytycznie czy mozna przelaczyc "za wczesnie" wiadomo ze nie zmienimy FP po wypuszczeniu dwoch pierwszych pieterek,ale zastanawiam sie jesli roslina sezonowa osiagnie te 3-4 pietra,pojawia sie juz lekko widoczne odrosty i wtedy zmienimy 12/12 to czy przejdzie ona normalnie na flo poprostu z mniejszym plonem ? Jak rozumie fotoperiod daje nam ta mozliwosc sterowania faza roslin,jednak teorytycznie kiedy roslina po 3-4 tyg jeszcze nie w pelni uksztaltowana przelaczymy na flo to czy jakos szczegolnie to na nia wplynie
  • 494 / 102 / 0
Generalnie zasady wyglądają tak jak napisałeś.

Jeśli przełączysz bardzo wcześnie albo nawet dasz 12/12 od kiełka to roślina będzie mieć tendencję do mniejszego rozkrzaczania się, tzn. będzie jeden główny szczyt a niżej tylko jakieś niewielkie, krótkie odrosty, co będzie skutkowało mniejszym plonem. IMO jest to bez sensu, bo konopia wcześniej niż po ~3tyg. i tak nie zakwitnie, choćby się i ustawiło fotoperiod 12/12 od 1 dnia jej życia, no a ograniczając w tych pierwszych tygodniach ilość światła tylko pomniejszymy plon.
  • 12452 / 2421 / 0
Wiem, że to zupełnie inna bajka, ale konopie na outdoorze po zakwitnięciu przybierają jeszcze bardzo dużo masy.
  • 21 / 2 / 0
Po zrobieniu Topingu,odczekac jakies 2 tyg zanim przelacze na flo najlepiej czy mozna odrazu ?
Jeśli roślina zacznie już faze flo i wtedy ja wyrzuce na dwór to albo sie zhermi albo reweguje ?
  • 12452 / 2421 / 0
Po toppingu bym odczekał
Zależy pewnie, kiedy ją "wyrzucisz" na dwór. Jeśli czas ciemnicy będzie się zgadzał, to teoretycznie są duże szanse, że będzie kwitnąć dalej.
  • 494 / 102 / 0
W 99% przypadków odczekać.

Czy zhermi to kwestia jakości posiadanego materiału, generalnie nie powinien, ale wiadomo - różnie bywa.
Najbardziej prawdopodobne jest że zreweguje, aczkolwiek gdybyś miał np. odmiane typowo outdoorową (a zwłaszcza te północne geny w stylu guerilla gold, danish passion itp.) to ciężko potem jest im wrócic z fazy kwitnienia na wegetacje i rosną małe krzaki, dlatego radzą aby ich nie siać za wcześnie gdy jest niski fotoperiod, np. oscylujący w okolicach 13-14h światła, jak w kwietniu bywa.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.