Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Ja się prl'a boje. Zawsze jak biore 5-6 mg podjęzykowo to mam moralniaki wewnętrzne i flasbacki. Moja decyzja pomiędzy graniem na komputerze a położeniem się spać trwała 1,5 h godziny siedziałem na krześle i się obracałem łóżko>komputer>łóżko i tak cały czas. Jedyny plus to taki że moja pamięć dostaje takiego kopa że wyciągam informacje z mózgu jak nigdy i też mam wrażenie że jestem nieśmiertelny.
  • 2615 / 544 / 0
Nikt już tego nie bierze? Zalega mi i pasowałoby to jakoś wykorzystać, ale przy ostatnim podejściu nie widziałem istotnych efektów które by się utrzymywały przez cały okres zażywania. Może teraz lepiej podziała jak połączę z piracetamem, zobaczę. Ten cudowny wpływ na pamięć niewątpliwie by się przydał. Być może w połączeniu z arylkami zajdzie coś niesamowitego %-D
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 2 / / 0
Ja stosuje, dziś dotarł do mnie produkt. Szczerze? Mam negatywne przeczucia. Korzystałem już z phenylopiracetamu, paracetamol, obecnie korzystam od dłuższego czasu z coluracetamu i coraz mocniej przekonuje się do tego że to scam. Prócz efektów psychosomatycznych i pseudo efektów ala Limitlees po zażyciu żadne efekty zdają się nie przekuwać na świat zewnętrzny. Forumowicze w większości zdają się nie wiedzieć o czym mówią, a jedynie wypluwać losowe słowa.
Coluracetam narazie w mojej opinii miał najlepsze efekty, lecz traktuj to jako argument anegdotyczny. Nawalam te nootropy, by memoryzować polskie prawo co nadal słabo obiektywnie wychodzi.
  • 2615 / 544 / 0
@Neutralnyy
Obawiam się, że "przeczucia" względem związku który dopiero dzisiaj otrzymałeś nie są jakkolwiek racjonalnym argumentem.
Wypowiedz się jak już będziesz miał z tym związkiem jakieś doświadczenie.
I paracetamol to nie nootrop.
  • 2 / / 0
Chodziło mi o jeśli dobrze pamiętam o phenylopiracetam w tamtym miejscu, klasycznie wkradła się pomyłka, gdyż piszę z telefonu.
Przeczucie względem PRL wynika raczej z uprzednich doświadczeń z innych substancji z których jak mówiłem korzystałem. I to już od dobrych kilku miesięcy.
Ostatnio podaję wszystko co zakupię dziewczynie i ta zupełnie nie czuje żadnych efektów, specjalnie nie mówię jak owa subtancja powinna działać i ta nic nie raportuje. Ani wyostrzenia wizji, ani intensyfikacji kolorów w sumie nic, point blan.

Przeczuwam że większość owych "efektów" może wynikać zwyczajnie z utwierdzenia informacyjnego i tak naprawdę mamy do czynienia z placebo.
  • 2615 / 544 / 0
@Neutralnyy Nootropy to nie dragi, żeby miały się pojawić nie wiadomo jakie efekty. Ja w przypadku PRL kilka razy rzeczywiście czułem poprawę pamięci, ale to trochę dziwna i być może kapryśna substancja.

Na ogół nootropy wykazują wyraźne działanie u ludzi, którzy mają jakieś problemy, deficyty.

W każdym razie, to jest wątek o PRL-8-53, więc skończmy offtop.
Dalszą dyskusję na temat nootropów ogółem proszę prowadzić w wątku ogólnym o dopingu mózgu lub tutaj:
czy-nootropy-na-ciebie-dzialaja-ankieta-t44264.html
topic66481.html
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.