Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Czyli będę musiał się osobiście przejść do lekarza jeśli będę potrzebował”lepszego” opio niż tramadol. Widocznie te moje pielęgniarki do których dzwonię zesrane są jak usłyszą coś innego niż tramadol. Bo lekarz to spoko jest ,jeśli pisze Clona, Pregabaline… bez żadnych papierów i dokumentacji. A tramadolu nie mam ochoty narazie brać bo nawet czysty bez paracetamalu mocno obciąża wątrobę
Za około tydzień mam tomografię komputerową jamy brzusznej. Mam nadzieję że nic poważnego nie wyryją. Rezonans już miałem z 2 lata temu robiony. Wyszła mi niewielka dyskopatia. Wogole musze pozbierać papiery, te które się nadadzą zanieść lekarzowi żeby miał. Niby na dodatek robiłem 2 kolonoskopię( wiem trochę wstyd, ale chuj ) i wyszły mi polipy bez zmian hepatologicznych. Także nie wiem co jest nie halo. A rodzinnego mam spoko. Jakoś niedawno pytałem go czy mogę łączyć ze soba trochę clona na padaczkę z pregabalina i tramadolem na bóle neuropatyczne to powiedział że spoko. Tyle że ja jak już mówiłem nie chcem brać codziennie tramadolu bo mimo iż czysty to też wali po wątrobie. W normalnych dawkach niby nie aż tak mocno ale „ są lepsze opio „
Jestem sporady czy tam użytkownikiem tramadolu.
Kiedyś miałem przepuklinę, to go trochę nadużywałem. Minęło kilka ładnych lat teraz nie mam żadnych dolegliwości które wymagało mówi że mania trawalnemu, ale z uwagi na choroby rodziców w domu, jestem w posiadaniu dostępu do Skudexy, Padoltenu, a także Palexii i morfiny w formie tabletek Servedol. Do niedawna nawet miałem dostęp do wziewnego fentanylu, ale tego chyba nie miałbym odwagi spróbować.
Temat jest taki, że w sobotę całą sobie zarzucić Skudexę.
Z uwagi na to że mam 40 lat i trójkę dzieci, a w środku psychotropowych używam rzadko, to chciałbym to zrobić tak, żeby nie przesadzić i żeby ścianie, żela i dzieci niezbyt się zorientowali.
Wczoraj wziąłem gdzieś około 8 tabletek Skudexy. Niby fajnie ale po jakimś czasie ta jazda stała się dosyć kończąca. Najbardziej nie podobało mi się wieczorem, kiedy patrzeniu przed siebie w jakiś punkcie, momentalnie się zawieszałem, nie szło nic obejrzeć, grać na konsoli, nic czytać, gdyż litery zaczynamy skakać przy wpatrywaniu się dłuższeym niż kilkanaście sekund sekund.
Pytania są następujące:
1. Jaka dawka skudexa, Padolten, lub mix Skudexy i Padoltenu, będzie odpowiedni dla stanu przyjemnego, ale nie jakiejś mocnej jazdy (wczoraj wziąłem jakieś 525 mg plus około 175 niestety deksketoprofenu bo jest po prostu w Skudexie. Właśnie z tymi efektami na wieczór. Ktoś w jakimś poradniku pisał, że wystarczy 400 mg, co jest maksymalna dawką dobową według podatki, na powiększenie dawki nie doprowadzi już do niczego lepszego. Czy to prawda?
2. Być może tylko mi się wydawało , ale przez jakiś czas miałam problemy z oddawanien moczu (deksketoprofen, tramadol, a może po prostu mi się wydawało?)
3. Jakich odstępach przyjmować kolejne dawki, okazało się, że totalnie odlecę i będzie wtopa (chociaż czy to możliwe tramadolu w jakiś rozsądnych granicach?)
4. Boję się trochę tych stwierdzeń padaczce, i widziałem że można wybrać jeszcze do tego jakieś benzo (jestem w posiadaniu alprazolamu).
5. Czy deksketoprofen zawarty w Skudexie to NLPZ i czy obawiać się jego przejmowania? (Wątroba, sikanie itd.)
6. Coś mnie jakby dzisiaj kłuje serce trochę. Przypadek czy efekt działania tych leków?
7. Jest też temat tej Palexii (Tapentadol - u mnie przeterminowany do 22). Czytam że to bardzo mocno substancja, mocniejsza od tramadonu i tylko nieco słabsza od morfiny. Czy ktoś próbował? Jakie mogą być efekty? A być może w mojej sytuacji (taki trochę cichociemny, odpada?)
8. Podobne pytanie o morfinę również przeterminowaną do 22.
Na podsumowanie powiem, że mam a taki lęku, natręctw, a także chorobą afektywnym dwubiegunową. Kiedy biorę alprazolam to przerywa mi się lęk i funkcjonuje jak zwyczajny człowiek. I powiem wam że to jest wspaniałe stan, żyć po prostu normalnie. Oczywiście mam pojęcia że to tylko chwilowe benzo, ale gdyby ktoś mógł poczuć to co jakie te doświadczam lęku i paniki, i staną jak i oddaje to benzo w takich momentach, to chyba przestałby to brać rekreacyjnie i cieszę się, że jest normalny.
Musimy się też zrozumieć, że zasadnicze nie mam dostępu do tych wszystkich leków na stałe, to takie, jak wspomniałem przygody od czasu do czasu, i chyba z wiekiem coraz bardziej odpowiedzialne.
Pomożecie?
Polecicie może coś niecałagodniejszego, co da po prostu przyjemną odczucia do funkcjonowania przez cały dzień, a niekoniecznie będzie odurzać? (Na przykład benzo jest przyjemne, ale w mojej sytuacji nie daje jakiejś większych efektów - oczywiście nie przejmuję większych dawek, ze względu na własną chorobę, wiem że mogę takie tabletki potrzebować przecinek i może je wtedy zabraknąć, a nie będę dzwonił do lekarza że co chwila potrzebuję nowe opakowanie). Leki te zostały przepisane mi tylko na czas zadziałania leków paroxinor i lamotrix, które mam zamiar zacząć przyjmować (Paroxinor to powtórnie po przerwie) dopiero po weekendzie, bo czytałem coś, że antydepresanty i opioidy to złe połączenie na raz.
Pozdrawiam
przeniesiono do wątku ogólnego - nv13
Ale pytałeś o coś "lżejszego" do funkcjonowania przez cały dzień, poczytaj sobie wątki o kodeinie, wielu ludzi jedzie na niej nawet na stałe i funkcjonuje, dowiesz się skąd i jak jest brana, dawkowanie i resztę.
O uzależnieniu nie będę ci pisał bo zakładam że zdajesz sobie sprawę z ryzyka.
1. Czy dozutki maja sens i czy nie zwiekszaja prawdopodobienstwa padaczki?
2. Jestem hard userem spida, raz zjadlem trampka retard bodaj 350mg co mnie ululało do snu, wstalem po 2-3h do pracy i w pracy zjadlem kilka kresek spida, tramal napewno jesszcze trzymal bo to retard, ale zapomnialem o ttym ze bralem porzed snem ale ogolnie faza na plus oprocz bijacego serca jakby troche nieregularnie, wysoki puls 90-110 i jak na mnie ogromne cisnienie 14x/9x, no ale faza trzeba przyznac FAJNA, jakie są konsekwencje takiego polaczenia? jak im przeciwdzialac? aha i zauwazylem tez ze wstrzymywalem oddech jakbym nurkowal, jakos podswiadomie
3. Nie lubie benzo, zjadlem w zyciu moze lacznie z 30 tab różnych. Po prostu nie dla mnie, jakie leki mogę brac DOI trampka żeby zminimalizowac ryzyko padaki? Mam po reka depakine ale czy tov zadziala doraźnie? w sensie ja trampka jebne raz na jakis czas , raz na dwa tyg, 2 razy w tyg, miesiac wcale, no sporadczynie po proxstu, depakine bralem cpodziennie dlugi czas poza wskazaniami i dobrze wspominam dzialanie, ale czy ma sens zajebac np. 500mg trampka (mam retard i zwykly) i 500-1000mg depakine zeby zminimalizowac mozliwosc wystapienia padaki? pytam bo ten lek wkrecal sie dosyc dlugo, bral;em max 2500mg dziennie i tylko wlosy lecialy a poza tym zadnych skutkow ubocznych nie doswiadczylem. pod reka mam jeszcze risperidon 2mg, hydroxyzyne, chyba olanzepina gdzies mi sie wala
4. Jesli ww. wykluczymy to co zalatwic na padake doraznie ale zeby nie brac tego codziennie
5. czy po innych opio/opiatach tez mozliwer jest dostac padaczki? chce w tym roku sprobowac opium i jak wroce do polski to czeka na mnie juz z rok kodeina z prometazyna
dodam jeszcze ze sporadycznie biore risperidon zeby zbic spida i zasnac, alkohol spozyewam codziennie kilka piwek, nigdy nie odczuwalem zadnych ubopcznych skutkow ww lekow, risperidon lubie ale gdzies slsyzalem ze z alkoholem i bez depakine to lepiej nie brac, do tej rady bezmyslnie sie nie zastosowalem, nie czulem sie zle ale przy okazji w sumie spytam - jakie moga byc skutki? (dlugofalowe i dorazne)
Pozdrawiam
Przeniesiono do wątku ogólnego —
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/3/356669bb-9757-4195-8ccf-dd19dacddca2/carter-rozpuszczasie.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250310%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250310T221702Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=619bd72edfa3b3926fc2ac14e66046417ca2e33c36ebb381062c222db0cd240d)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psychedelictherapy-1024x576.jpg)
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/zrzut_ekranu_z_2024-09-23_11-41-33.png)
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/depenalizacja-marihuany-w-polsce.jpg)
"Legalizacja posiadania 15 gram marihuany na własny użytek to zły pomysł. Lepiej ją opodatkować"
Podobno ważą się losy ewentualnej liberalizacji prawa antynarkotykowego. Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany przygotowuje projekt ustawy, który być może dopuszczałby legalizację posiadania 15 gram marihuany na własny użytek. Rzecz w tym, że zgodę na procedowanie takiej ustawy musiałby wydać premier Donald Tusk. Tylko o co tu kruszyć kopię? Lepszym rozwiązaniem byłaby całkowita legalizacja tej używki oraz jej opodatkowanie niczym papierosy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/keinekonopien.jpg)
Niemcy. Gwałtowny wzrost importu marihuany
Od kwietnia 2024 r. Niemcy w znaczniej mierze zalegalizowały marihuanę. Od tamtego czasu import konopi wzrósł niemal czterokrotnie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/bartoszyce.jpg)
Robił "przetwory" z marihuany. Zapach czuć było na klatce schodowej
42-latek z Bartoszyc (woj. warmińsko-mazurskie) robił przetwory z marihuany. To nalewka i masło, które trzymał w piwnicy. Natknęli się na nie policjanci, którzy odwiedzili mężczyznę w mieszkaniu.