@drakan9 brałem sporo różnych benzo i żadne nie miało podlotu do alpry, kiedyś ledwie parę mg powodowało euforię i totalne rozluźnienie które do tej pory osiągałem tylko po alkoholu, tylko że to było znacznie lepsze.
Diazepam na mnie w ogóle nie działa a słynnego klona nie czułem wcale dopóki nie zjadłem 10 mg ale szybko mnie odcięło i prawie nic nie pamiętam. Bromazepam, temazepam, lorazepam wszystko lipa dla mnie.
EDIT: dzisiaj w pracy sprawdzałam leki jednego pacjenta wystawione wcześniej i nawet recepty papierowe wystawione wcześniej (np. w 2023 roku) są już widoczne na P1 - co prawda nie widać od razu jaki to lek, bo z automatu wyświetla się brak danych, ale jeśli recepta została zrealizowana to już można sprawdzić co pacjent dostał.
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Kokaina w cukierkach. Rekordowy przemyt udaremniony
Władze celne na lotnisku Haneda w Tokio skonfiskowały 15 kilogramów kokainy od jednego z pasażerów. Agencja Kyodo wskazuje, że to rekordowy wynik w skali kraju.
Z synem i córką produkowała mefedron
Mieszkanka Poręby Radlnej pod Tarnowem razem z synem miała prowadzić przydomową wytwórnię narkotyków. Prokuratura ustaliła, że kiedy mężczyzna trafił do więzienia, w "rodzinnym biznesie" zastąpiła go siostra. Teraz cała trójka - a razem z nią siedem innych osób - usłyszała wyroki.
Legalizacja marihuany a młodzież: Spadek użycia w 19 z 21 stanów USA
W ostatnich latach legalizacja marihuany dla dorosłych stała się tematem intensywnych debat społecznych i politycznych, zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych. Zwolennicy podkreślają korzyści ekonomiczne oraz możliwość ograniczenia czarnego rynku, podczas gdy przeciwnicy obawiają się negatywnego wpływu na młodzież. Okazuje się jednak, że badania przeprowadzone w USA wyraźnie wskazują na niespodziewany efekt legalizacji – spadek użycia marihuany wśród nastolatków.