Za wszystkie odpowiedzi z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam
Opium
15 lutego 2020Opium97 pisze: Czytałem w internecie o konsultacjach online... Chciałbym np. dostać servedol albo jakieś benzo. Czy potrzebna jest jakaś dokumentacja czy zależy od serwisu ?
Co jest potrzebne, można zobaczyć przechodząc do końca. Link do takiego formularza mogę podesłać na PRV.
E-receptę dostałem po pół godziny na 2 opakowania leku. Po kilkunastu dniach niestety się nie udało: "Bardzo nam przykro, ale nie możemy przepisać Panu leku po raz kolejny w tak krótkim czasie. Musi Pan udać się do lekarza prowadzącego, a my zlecamy zwrot środków za konsultację."
Plus, że w przypadku nie wystawienia recki zwracają kasę.
Aktualnie czekam na e-receptę z innego serwisu. W tym przypadku najpierw wybiera się lek, wypełnia ankietę i wysyła do weryfikacji. W przypadku pozytywnej - wysyłają link do płatności, gdzie mamy już pewność że Rp dostaniemy.
Takie serwisy nie wypisują Rpw i nie ma tu oczywiście refundacji.
19 lutego 2020exciter606 pisze: Na jednym z serwisów działa to tak, że najpierw się płaci, następnie wypełnia formularz.
Co jest potrzebne, można zobaczyć przechodząc do końca. Link do takiego formularza mogę podesłać na PRV.
19 lutego 2020exciter606 pisze: Aktualnie czekam na e-receptę z innego serwisu. W tym przypadku najpierw wybiera się lek, wypełnia ankietę i wysyła do weryfikacji. W przypadku pozytywnej - wysyłają link do płatności, gdzie mamy już pewność że Rp dostaniemy.
Dzięki za odpowiedź, zadałem pytanie, bo byłem po dwóch trafieniach na poradnie z telewizytą (a rozmowa na żywo mi się nie uśmiechała), poszukałem lepiej i znalazłem poradnie "formularzowe".
Ale i tak dzięki, że zechciałeś się udzielić. :)
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?