Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 133 / 8 / 0
Gdy skończył mi się hajs i nie mogłem kupić benzo, to brałem kredyty gotówkowe przez aplikacje budzę się patrze, a tam z 8 kredytów oczywiście nie na wielkie kwoty od 1500-3000zł i teraz mam lekki przypał przez to.
  • 1025 / 382 / 0
Ja się tak wjebałem w spiralę zadłużenia, gdzie finalnie po kilku konsolidacjach miałem szansę z tego wyjść, a brałem kolejne aż jebło ponad 100k i upadłość konsumencka. Pierwsze pieniądze od ludzi czy od banku pożyczone (debet, o który nawet nie prosiłem) to było na alkohol, gdyby ktoś wtedy przy mnie był i widział motyw, to może by się tak nie skończyło. A że w gruncie rzeczy wystarczyło kilka kliknięć i hajs na koncie w 5min nawet mając pierwszą pracę i 18 lat, to już z górki poszło. Jedne pożyczki spłacone drugimi budowały mi "pozytywną" historię kredytową, choć do dziś nie rozumiem co za dzbany podejmowały decyzję, aby zasłużonemu już na kilkadziesiąt tysięcy małolatowi pozwolić o trzeciej w nocy pożyczyć 5000 na miesiąc (bez rat). W każdym razie musiałem być mocno porobiony jak te 5k brałem, bo dowiedziałem się o tym dopiero dzień przed terminem spłaty, no i wtedy moja piramidka pierdolnęła, a teraz będąc niedużo przed 30-tką dalej się babram w tym gównie i blokuje mi to możliwości normalnego życia.

Także jak czyta to jakiś małolat, którego "najgorszym" wyczynem popełnionym w celu naćpania się było zajebanie matce 50-100 zł z portfela, to niech sobie wyobrazi, gdzie dopiero może zajść kombinując hajs, żeby żyć ponad stan. Nie masz hajsu = nie ćpasz. I chuj, koniec kropka. Jak Ci zabraknie tego ogranicznika, to nie ma opcji skończyć dobrze.
  • 259 / 67 / 0
Przynajmniej dzięki upadłości, przez najbliższe 10 lat nie weźmiesz nowego kredytu :D
  • 87 / 19 / 0
wczorajTymekDymek pisze:
kliknięć i hajs na koncie w 5min nawet mając pierwszą pracę i 18 lat, to już z górki poszło.
To samo ostatnio popełniłem 9k w nocy pożyczyłem na karcie. Żeby to spłacić wziąłem kolejne 10k. I wszystko przecpalem, właśnie się ogarniam żeby wyjść z miesięcznego lotu. Nie wiem jeszcze czy nie stracę pracy , bardzo dużo dni nie byłem. Jakieś tam L4 z neta poszły i z urlopu.Generalnie dno. Nigdy tak mocno nie poleciałem.
  • 161 / 44 / 0
I chuj. Babilon funduje. Kwota wolna od zajecia teraz to chyba ok 3600 jak cos.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana

Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.

Narkotyki wysyłane pocztą na cały świat. Policja zatrzymała Polaka

Portugalska policja zatrzymała obywatela Polski podejrzanego o wytwarzanie na masową skalę różnego rodzaju narkotyków — poinformowało radio publiczne RTP. Organy ścigania skonfiskowały m.in. kilkadziesiąt kilogramów marihuany, ecstasy i LSD, a także grzybów halucynogennych.

Syrop "przyjaciel matek". Dzieci spały jak zabite, niektóre nigdy się nie budziły

Syrop dla dzieci na bazie opium i alkoholu? A może preparaty z kokainą lub heroiną na różne dolegliwości? To produkty, które w minionych wiekach były powszechnie stosowane zarówno w uspakajaniu oraz leczeniu dzieci, jak i dorosłych. Dopiero z czasem okazało się, że preparaty te bardziej szkodziły niż pomagały.