Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 140 / 8 / 0
Gdy skończył mi się hajs i nie mogłem kupić benzo, to brałem kredyty gotówkowe przez aplikacje budzę się patrze, a tam z 8 kredytów oczywiście nie na wielkie kwoty od 1500-3000zł i teraz mam lekki przypał przez to.
  • 1511 / 528 / 0
Ja się tak wjebałem w spiralę zadłużenia, gdzie finalnie po kilku konsolidacjach miałem szansę z tego wyjść, a brałem kolejne aż jebło ponad 100k i upadłość konsumencka. Pierwsze pieniądze od ludzi czy od banku pożyczone (debet, o który nawet nie prosiłem) to było na alkohol, gdyby ktoś wtedy przy mnie był i widział motyw, to może by się tak nie skończyło. A że w gruncie rzeczy wystarczyło kilka kliknięć i hajs na koncie w 5min nawet mając pierwszą pracę i 18 lat, to już z górki poszło. Jedne pożyczki spłacone drugimi budowały mi "pozytywną" historię kredytową, choć do dziś nie rozumiem co za dzbany podejmowały decyzję, aby zasłużonemu już na kilkadziesiąt tysięcy małolatowi pozwolić o trzeciej w nocy pożyczyć 5000 na miesiąc (bez rat). W każdym razie musiałem być mocno porobiony jak te 5k brałem, bo dowiedziałem się o tym dopiero dzień przed terminem spłaty, no i wtedy moja piramidka pierdolnęła, a teraz będąc niedużo przed 30-tką dalej się babram w tym gównie i blokuje mi to możliwości normalnego życia.

Także jak czyta to jakiś małolat, którego "najgorszym" wyczynem popełnionym w celu naćpania się było zajebanie matce 50-100 zł z portfela, to niech sobie wyobrazi, gdzie dopiero może zajść kombinując hajs, żeby żyć ponad stan. Nie masz hajsu = nie ćpasz. I chuj, koniec kropka. Jak Ci zabraknie tego ogranicznika, to nie ma opcji skończyć dobrze.
  • 319 / 81 / 0
Przynajmniej dzięki upadłości, przez najbliższe 10 lat nie weźmiesz nowego kredytu :D
  • 94 / 21 / 0
26 grudnia 2024TymekDymek pisze:
kliknięć i hajs na koncie w 5min nawet mając pierwszą pracę i 18 lat, to już z górki poszło.
To samo ostatnio popełniłem 9k w nocy pożyczyłem na karcie. Żeby to spłacić wziąłem kolejne 10k. I wszystko przecpalem, właśnie się ogarniam żeby wyjść z miesięcznego lotu. Nie wiem jeszcze czy nie stracę pracy , bardzo dużo dni nie byłem. Jakieś tam L4 z neta poszły i z urlopu.Generalnie dno. Nigdy tak mocno nie poleciałem.
  • 268 / 82 / 0
I chuj. Babilon funduje. Kwota wolna od zajecia teraz to chyba ok 3600 jak cos.
  • 824 / 246 / 0
Chwilówki to jest najgorsze, diabelskie gówno. Takie proste to jest i nieinwazyjne. Każdemu może powinąć się noga a niektórym to i kilkukrotne i co?
Gówno właśnie. Nie musisz jak zbity pies dzwonić do rodziny/ziomków/kogokolwiek i żebrać o jałmużnę w ciężkich czasach. Nie musisz patrzeć w oczy, nawet ryja otwierać. Klik, logowanie, klik i voilà. Błyskawiczny przelew z RRSO 213769420% już masz na koncie. Prze-pier-do-lo-ne.
My robiliśmy takie schematy, że jak ktoś miał pożyczkę przyjmijmy na 3k a nie mógł jej w terminie spłacić to np ja biorę pożyczkę 3k dla niego, przesyłam hajs, on spłaca swoją i bierze kolejne 3k+koszt kredytu żeby oddać mi a faktycznie przedłużyć se termin o kolejny miesiąc. Ja spłacam moje konto, za dwa dni dostaje 500zl zwrotu, no bo spłaciłem tego samego albo następnego dnia i hajs na ćpanko się zgadza.
:rzyg:

Stricte na dragi to nigdy nie wziąłem chwilówki ale 5000 się raz zadłużyłem. Na szczęście zadziałał crowdfunding, który następne 7 miesięcy spłacałem %-D
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 3245 / 617 / 0
Ja nawet z ojcem braliśmy mojego srusa dupusa vivusa, ale ze 100 ja se sobie piwo ofc, i skończyło się krukiem na raty, bo to tylko 100 zł, ale tylko co drugi dzień dobieranie, jeszcze haczyk był przy przedłużaniu spłaty i kurna takie wszystko wygodne i ekstra.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 580 / 105 / 0
26 grudnia 2024freezin9moon pisze:
I chuj. Babilon funduje. Kwota wolna od zajecia teraz to chyba ok 3600 jak cos.
Kwota netto która wpłynie na konto i możesz ją użyć to 3225zl miesięcznie w 2024. Wiem bo sam muszę pilnować żeby hajsu nie pobrało, tez kiedyś melanżowało się 😎
Ale możesz mieć kilka kont i wtedy na paru masz oddzielny limit
U mnie też jest to jedna z większych głupot związanych z cpaniem
:tabletki:
  • 997 / 268 / 0
Ja pamiętam, że mnie bolało, że pożyczyłem od ciotki 50 zł na jakieś maczany 10 lat temu, a powiedziałem że to na coś innego. Chyba oddałem, nie pamiętam xD może mi umorzyła.

Ale poczułem się wtedy wstrętne.
  • 578 / 73 / 0
@TymekDymek, oczywiście, że mogę napisać. Recepty wynosiłem z NiŚOZ. Czasami – nie za często – przychodziłem wieczorami na Izbę Przyjęć z rzekomym problemem zdrowotnym. Głupie zawroty głowy, o których mówiłem, że utrzymują się drugą dobę, a najsilniejsze są przy pionizacji – cyk, TK głowy, jest powód do obsłużenia i nie patrzą jak na tego, co z kaszlem nie poszedł w dzień do rodzinnego. Lekarz dyżurny był stary, przepity i nienajbystrzejszy. Jeszcze go nazywano felczerem, choć rok pański był 2017. Za każdym, ale to za każdym jebanym razem, gdy u niego byłem, musiał przynajmniej raz podczas wizyty opuścić gabinet. Czy latał tak lać, czy srać, czy walić gruchę – nie wiem do dziś. Może szedł po coś na Izbę, trzeba było przejść korytarzem-poczekalnią. Bloczek recept leżał niestrzeżony na biurku. Miałem 30, może 40 sekund. Rwałem jak maniak i podbijałem także niestrzeżoną pieczątką. A ampułki wypierdalałem z pracowni, gdy już w niej nikogo nie było, bo jakoś między 13.00 a 14.00 kończyły się planowe badania. Technik, piguła i rejestratorki szli jeść codzienne ciacho. Nikt nie zapisywał rozchodów w postaci leków. Robiłem tam przez chwilę jako biurwa za psie pieniądze.
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze:
Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.