Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 33 / 9 / 2
siema wszystkim, chyba nie znalazlem takiego wątku więc zwracam się z prośbą do was. wiem, ze przy normalnej ekstrakcji mst nie mozna walic tego w miesien albo podskornie jednakze jest moze jakis sposób aby zaaplikować to s.c albo i.m? zył nie chce niszczyc ze wzgeldów prywatnych. dzieki z gory!
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 2770 / 357 / 0
Nie podaje sie przerobionej tabsy MST podskórnie albo domięśniowo bo zrobi Ci sie ropień albo inna niespodzianka malo przyjemna . Bylo juz nie raz o tym pisane ale widocznie nie chce Tobie sie szukać albo użyć przeglądarki na forum tylko zakładać temat i liczyć na gotowca
  • 134 / 36 / 0
@Devixo jest o tym w FAQ (i dyskusji pod nim). Było też wałkowane w temacie głównym - użyj lupki w obu.
25 grudnia 2024Devixo pisze:
wiem, ze przy normalnej ekstrakcji mst nie mozna walic tego w miesien albo podskornie jednakze jest moze jakis sposób aby zaaplikować to s.c albo i.m?
A jaka to jest nienormalna ekstrakcja? Bo skoro WIESZ że przy normalnej się nie da… to jak sobie to wyobrażasz? Konwersję do freebase, ekstrakcję z oczyszczeniem, ponowne wysolenie i zrobienie z tego czystej morfiny jak w ampułkach? %-D %-D %-D

Jeśli nie chcesz walić fkanau, to zjedz to, walnij od zakrystii, albo z chitosanem i.n. (polecam).
Albo wymień MST na ampułki.

@sclero2014 Request: przenieś to do ogólnego i wywal temat ;—-;
lol [*]
  • 3426 / 710 / 9
Najpierw robi się ekstrakcję, a później dopiero można zrobić wolną zasadę, którą można ponownie wysolić.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 2770 / 357 / 0
25 grudnia 2024ErenKruger pisze:
@Devixo jest o tym w FAQ (i dyskusji pod nim). Było też wałkowane w temacie głównym - użyj lupki w obu.
25 grudnia 2024Devixo pisze:
wiem, ze przy normalnej ekstrakcji mst nie mozna walic tego w miesien albo podskornie jednakze jest moze jakis sposób aby zaaplikować to s.c albo i.m?
A jaka to jest nienormalna ekstrakcja? Bo skoro WIESZ że przy normalnej się nie da… to jak sobie to wyobrażasz? Konwersję do freebase, ekstrakcję z oczyszczeniem, ponowne wysolenie i zrobienie z tego czystej morfiny jak w ampułkach? %-D %-D %-D

Jeśli nie chcesz walić fkanau, to zjedz to, walnij od zakrystii, albo z chitosanem i.n. (polecam).
Albo wymień MST na ampułki.

@sclero2014 Request: przenieś to do ogólnego i wywal temat ;—-;
Też chcę poznać tą noenormalna ekstracje 🤣 wygrałeś tym 😅 przeniesione
  • 134 / 36 / 0
@sclero2014 z calym szacunkiem do mode - mialam na mysli przeniesienie postow do glownego tematu o morfinie, a nie do glownego dzialu z opioidami - temat jest o MST after all i tu nie pasuje.

Albo nwm nie znam sie nie jestem moderatorem. A chcialam xD

@Zgienty I know, z mojej strony to skrót myślowy.
lol [*]
  • 172 / 48 / 0
25 grudnia 2024sclero2014 pisze:
Nie podaje sie przerobionej tabsy MST podskórnie albo domięśniowo bo zrobi Ci sie ropień albo inna niespodzianka malo przyjemna . Bylo juz nie raz o tym pisane ale widocznie nie chce Tobie sie szukać albo użyć przeglądarki na forum tylko zakładać temat i liczyć na gotowca
Tylko ze ta uogolniona zasada - zeby nie bylo nie neguje jej slusznosci w kwestii redukcji potencjalnych szkod - wynika z tego ze przy przerobce jest duze prawdopodobienstwo, graniczace z pewnoscia jesli w gre wchodzi cisnienie i pospiech, ze albo nie zostanie roztwor wystarczajaco dokladnie przefitrowany, lub/i nie bedzie zachowana nalezyta sterylnosc. A nie ze sie nie da tego zrobic bo nie i juz.
  • 2770 / 357 / 0
@sclero2014 z calym szacunkiem do mode - mialam na mysli przeniesienie postow do glownego tematu o morfinie, a nie do glownego dzialu z opioidami - temat jest o MST after all i tu nie pasuje.

Albo nwm nie znam sie nie jestem moderatorem. A chcialam xD

@Zgienty I know, z mojej strony to skrót myślowy.
Tak przeniosłem do opioidy bo do morfiny juz nie moglem nie wiem czemu zaraz postaram sie to zmienić
  • 2770 / 357 / 0
@ErenKruger zmienione teraz powinno być ok
  • 33 / 9 / 2
25 grudnia 2024sclero2014 pisze:
chce sie szukać. własnie dlatego napisałem o tym ze wiem ze przy normalnej ekstrakcji nie mozna walic tego sc/im.

A jaka to jest nienormalna ekstrakcja?
praktyczna-ekstrakcja-mst-t74380.html
20 marca 2019mniemanolog pisze:
W wątku <<Acetylacja morfiny do heroiny - metoda chałupnicza.>> pojawiła się alternatywna propozycja wyodrębniania siarczanu morfiny, a mianowicie posiłkując się rozwodnionym acetonem (20-30ml acetonu z dodatkiem 3-5ml wody).
pisząc ten temat miałem nadzieje ze znajdzie sie jakiś mędrzec który ujawni jak pozbyć się wosku i poliwinylopirolidonu i innych syfów z mst. ewentualnie powie ze ekstrakcja która wkleiłem teraz nadaje sie rowniez na sc/im.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Illinois dopisuje kobiece choroby do schorzeń podlegających leczeniu medyczną marihuaną

Departament zdrowia publicznego Illinois (IDPH) rozszerzył listę schorzeń kwalifikujących się do leczenia medyczną marihuaną. Dopisano endometriozę, torbiele jajników, mięśniaki macicy i zaburzenia orgazmu u kobiet.

Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony

Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.

Morfina zamiast fentanylu - jest zmiana po wprowadzeniu ograniczeń. Mamy dane o liczbie recept

Restrykcje w przepisywaniu fentanylu, morfiny i oksykodonu doprowadziły do widocznego zmniejszenia liczby recept na te substancje - dowiedział się Rynek Zdrowia. Zapytaliśmy Centrum e-Zdrowia ile było recept od początku roku wypisywanych na leki narkotyczne. W ten sposób sprawdziliśmy, co się zadziało po wprowadzeniu obostrzeń Ministerstwa Zdrowia.