Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Wypowie się ktoś bardziej poinformowany w temacie ? A co np. Z takim DMXE , 2 FDCK , 3-metylo-PCP ? Które są w kilku europejskich sklepach rzekomo legalne ?
  • 5 / 2 / 0
02 września 2023ktoto1250 pisze:
Witam
Czy teraz aktualnie sa jakies substancje legalne w PL?
Może jest aktualizacja? Samodzielne wyszukiwanie takich informacji w Internecie jest bardzo trudne.
  • 133 / 8 / 0
Więc skąd teraz przeciętny kowalski ma wiedzieć czy dana substancja jest legalna czy nie.
Skoro noopept, fenibut, ashwagandha ,passiflora kofeina, też spełniają definicję środka zastępczego i NSP. i policja nic z tym nie robi na moje ta ustaw nadaje się do kosza lub zaskarżenia jej.
Bo dla dla przykładu jak zamówię paczkę załóżmy z bromazolamem którego nie ma na liście i przejmą to walą przemy odrazu.. czy coś innego .
Te prawo wgl nie jest respektowane.
  • 363 / 108 / 0
@Mindus
Benzodiazepiny z automatu są wszystkie nielegalne, na liście są wymienione też grupy substancji które są nielegalne , w takim znaczeniu że wszystkie pochodne o określonych podstawnikach , konkretnych związków są zakazane w tym : benzodiazepiny, fentanyle, syntetyczne kana, fenetyloaminy i beta ketony. Być może coś jeszcze, bo nie wiem na ile to co w linku jest aktualne i czy nic nie dodali.
https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/downl ... 210406.pdf
"Life pain always sexy"
  • 3031 / 520 / 0
Kliniki internetowe jeszcze działają na zas zamówiłem sobie Aurorę, czuję że to będzie ostatni przez te zmiany.
Niebawem opłacalnie będzie przejść na Darku
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 133 / 8 / 0
Na darku recki też idzie wyrwać? czy sami oszuści jak na telegramie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
W środku nocy przypomniał sobie o dozorze. Przyjechał na komendę pijany i z narkotykami w kieszeni

Policjanci z Konstantynowa Łódzkiego zatrzymali 47-letniego mężczyznę, który wsiadł za kierownicą mając ponad 2,5 promila alkoholu w organizmie, a do tego ciążył na nim sądowy zakaz prowadzenia. To jednak nie wszystko - podczas przeszukania mężczyzny znaleziono przy nim mefedron. 47-latek sam prosił się o kłopoty, bo w środku nocy przyjechał zgłosić się na dozór.

Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP

Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem