Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Wypowie się ktoś bardziej poinformowany w temacie ? A co np. Z takim DMXE , 2 FDCK , 3-metylo-PCP ? Które są w kilku europejskich sklepach rzekomo legalne ?
  • 5 / 2 / 0
02 września 2023ktoto1250 pisze:
Witam
Czy teraz aktualnie sa jakies substancje legalne w PL?
Może jest aktualizacja? Samodzielne wyszukiwanie takich informacji w Internecie jest bardzo trudne.
  • 140 / 8 / 0
Więc skąd teraz przeciętny kowalski ma wiedzieć czy dana substancja jest legalna czy nie.
Skoro noopept, fenibut, ashwagandha ,passiflora kofeina, też spełniają definicję środka zastępczego i NSP. i policja nic z tym nie robi na moje ta ustaw nadaje się do kosza lub zaskarżenia jej.
Bo dla dla przykładu jak zamówię paczkę załóżmy z bromazolamem którego nie ma na liście i przejmą to walą przemy odrazu.. czy coś innego .
Te prawo wgl nie jest respektowane.
  • 368 / 109 / 0
@Mindus
Benzodiazepiny z automatu są wszystkie nielegalne, na liście są wymienione też grupy substancji które są nielegalne , w takim znaczeniu że wszystkie pochodne o określonych podstawnikach , konkretnych związków są zakazane w tym : benzodiazepiny, fentanyle, syntetyczne kana, fenetyloaminy i beta ketony. Być może coś jeszcze, bo nie wiem na ile to co w linku jest aktualne i czy nic nie dodali.
https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/downl ... 210406.pdf
"Life pain always sexy"
  • 3232 / 549 / 0
Kliniki internetowe jeszcze działają na zas zamówiłem sobie Aurorę, czuję że to będzie ostatni przez te zmiany.
Niebawem opłacalnie będzie przejść na Darku
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 140 / 8 / 0
Na darku recki też idzie wyrwać? czy sami oszuści jak na telegramie.
  • 56 / 7 / 0
@Mindus

Da się da, bez problemu raczej, lecz nie tyle jest aż tego żeby na pstryk było. Ale zawsze sam towar jest... Mi osobiście się stronka zamknęła i nie mam dostępu już do Recek na CLONY i Alprę :alergia:

:lsd: %-D
“I did not choose LSD,
LSD found and called me.”

.-= :lsd: :lsd: :lsd:=-.
  • 10 / / 0
Może mi ktoś wytłumaczyć jaka jest podstawa prawna do tego że takie środki jak noopept i fenibut są od wielu lat masowo sprzedawane w polskich sklepach internetowych? Przecież jako pochodne fenyloetyloaminy są nielegalne.
  • 316 / 102 / 3
@KarnyMuchomor
Skąd Ci przyszło do głowy, że wszystkie pochodne PEA (legalna w Polsce jak najbardziej) są nielegalne w naszym kraju?

Bupropion oraz selegilina także są pochodną fenyloetyloaminy i można je kupić na zwykłą receptę i posiadać bez recepty.
  • 10 / / 0
Bo w ustawie czy tam rozporządzeniu jest napisane, że nielegalne są wszystkie pochodne fenyloetyloaminy, jak również jest podana definicja "pochodnych fenyloetyloaminy", która w moim rozumieniu obejmuje wszystkie cząsteczki zawierające w sobie szkielet fenyloetyloaminy o masie cząsteczkowej nie przekraczającej podanego limitu. Przyglądałem się załączonym obrazkom i wychodziło, że noopept i fenibut pasują do schematu. Popraw mnie jeżeli się mylę.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.