Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4174 / 685 / 2117
@GTB488 na szczęście alkohol nie odcisnął się u mnie wyraźnym piętnem na psychice. Udało mi się wyjść z nałogu stosunkowo szybko i bez poważniejszych trudności, choć nigdy nie przechodziłem szczegółowych badań.

Bywa, że odczuwam subtelne ślady tego, co można by określić jako „depresja alkoholowa” — jest to jednak bardziej intuicyjne przeczucie niż rzeczywiste objawy.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 108 / / 0
U mnie alkohol spowodowal ogromne szkody, stracilem dziewczyne przede wszystkim, kilka lat zycia bo stalem sie strasznie aspoleczny, do tego doszly psychozy, leki, paranoja, brak kasy ciagle pozyczanie a to na szlugi albo znowu na alko i generalnie twierdze ze zostaje mi tylko psychiatryk albo odwyk. Boje sie po prostu zycia czy chociazby isc na rozmowe o prace.
  • 3 / / 0
straciłem przez alkohol życie... od 5 lat w takim ciągu byłem że to jakaś masakra.. do póki we wtorek nie złapała mnie padaczka... to juz dziś 3 dzien bez alko chociaż nie ukrywam kusi bardzo, ale boje się że umrę przez to i muszę sobie z tym poradzić.
  • 3245 / 614 / 0
Przypominanie wątków w głowie które wydawały się lżejsze podczas maskowania alkoholem, dla pełnego komfortu używania głowy, u mnie trwały jeszcze co najmniej rok, a nawet półtora po odstawieniu, bez uzależnienia akurat że łatwiej było by wypić dla spokojności, tylko ta depresja z nowym myśleniem podobnym do słyszenia głosów i myśli których nieogar bardzo przytłaczał w szczytowych momentach, no ale już po.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / 1 / 0
Zdarzyło się wychlać do nieprzytomności, na imprezie potrafię wypić 500ml wódy przy wadze 65 kg.
Piw się zdarzy czasami i z 15 dziennie.
Nigdy w życiu nie miałem żadnego kaca, osłabienia czy bólów głowy o których pisaliście.
Całe szczęście że w tym roku najmniej wypiłem patrząc na 6 lat mojej przygody z alkoholem.
Po prostu mimo że przyjąłem około 40 substancji( wiadomo licząc z dopami) to największym debilem zawsze byłem po alkoholu
  • 22 / 1 / 0
Piłem od lutego tamtego roku , statystycznie z 7 dni w tygodniu 5 dni to było picie 3-5 setek po pracy. Jakie skutki odczuwam po roku nadużywania ?
-apatia
- brak zainteresowanie dawnymi pasjami
-brak sił , osłabienie , myśli rezygnacyjne
-nasilenie lękow i duże problemy z spaniem
Plus oczywiście diagnoza uzależnienia.
Kontakty społeczne również były dużo gorsze , w zasadzie zamiast gdzieś wychodzić to wódka dla mnie była najlepszym relaksem , panaceum na wszystko. W tym roku mam zamiar nie pić i doprowadzić to do porządku , obecnie nie pije od kilku dni , narazie jest ciężko , najchętniej bym się napił sam niewiem nawet dlaczego , poprostu stan anhedonii , apatii jest bardzo trudny , trudno wrócić do dawnych aktywności ciesząc się nimi jak dawniej. Ale jak nie ja to nikt nie ogarnie tego za mnie. Wódka to straszny syf
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Europol rozbił siatkę handlarzy kokainą. Skonfiskowano ponad 7 ton narkotyków

Hiszpańskie służby rozbiły siatkę handlarzy narkotyków. Zatrzymano 22 osoby, które są podejrzane o hurtową dystrybucję kokainy na terenie Unii Europejskiej. Dochodzenie, koordynowane przez unijną agencję ds. współpracy organów ścigania (Europol), obejmowało Hiszpanię, Bułgarię, Kolumbię, Kostarykę i Panamę.

Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej

Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.