Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
23 grudnia 2024SerioSergio pisze: Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
12 grudnia 2024FotherMucker pisze: Nie wiem skąd się bierze ten skutek uboczny i jak przeciwdziałać. Robię sobie herbatkę 3.5g i jest fajnie po około 90min czuje ze słabnie dorabiam kolejne 2.5g i po około 40min dosłownie wsyztsko mnie irytuje i wkurwia trwa to kilka godzin i się tylko męcze, chyba że wezmę benzo to po godzinie mija. Czym to jest spowodowane tolerancja czy co i czy jest na to jakiś inny sposób.
Można to porównać do ludzi nieuzależnionych od alkoholu i tych uzależnionych. Zaobserwowałem u znajomych którzy nie piją nałogowo, że potrafią wypić 1-2 piwka czy drinka i przestać pić nie czując potrzeby kontynuacji i mogą sobie funkcjonować nie myśląc w ogóle o tym, że faza zeszła. Ci uzależnieni gdy wypiją 2 piwa/drinka i poczują się lepiej na chwilę jest git, gdy faza zacznie schodzić muszą się dojebać kolejną dawką alkoholu bo nadchodzi zjazd i wkurwienie i myślą tylko o tym aby coś dopić i znowu poczuć się fajnie. Podobny schemat działania do tego gdy schodzi kratom czy inne opio. Więc myślę, że kluczową rolę odgrywa tu uzależnienie.
Nie można stworzyć takiego przelicznika, bo w kratomie nie ma jednego alkaloidu odpowiedzialnego za działanie. Przede wszystkim jest mitragynina i 7-hydroksy-mitragynina, ta druga ZNACZNIE mocniejsza. Weź pod uwagę różnice w stosunku jednej substancji do drugiej, jakość, odmianę, ewentualne zanieczyszczenia w danym kratomie...
Przeliczać można konkretną odmianę, konkretny batch, a i wtedy będzie to niedokładne.
23 grudnia 2024SerioSergio pisze: Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Policjanci odkryli plantację marihuany w domu 77-latki pod Lubaniem. Zbierała na remont
Plantację konopi indyjskich znaleźli policjanci w domku 77-letniej kobiety, w wiosce koło Lubania. Kobieta tłumaczyła na przesłuchaniu, że produkowała marihuanę, bo potrzebowała pieniędzy na remont domu.
Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii
Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.
Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów
Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".